Насловна Друштво SO Foča: Sa dnevnog reda povučeno imenovanje direktora tri javne ustanove

SO Foča: Sa dnevnog reda povučeno imenovanje direktora tri javne ustanove

32.1 C
Foča
Sjednica skupštine opštine Foča, koja je prekinuta 26. decembra, danas je konačno završena ali bez tačaka dnevnog reda zbog kojih je u dva navrata odlagana. Početak nastavka kasnio je oko 40 minuta, koliko je trajao dogovor odbornika skupštinske većine sa načelnikom opštine Radisavom Mašićem, nakon čega je odlučeno da se sa dnevnog reda povuče imenovanje direktora Doma zdravlja, Apoteke i Muzeja, te odluka o davanju garancije preduzeću Komunalac za podizanje kredita.
Kako je saopštio predsjednik Skupštine Radojica Mlađenović, ove tačke su povučene zbog potrebe usaglašavanja stavova u vezi rješavanja kadrovskih pitanja, odnosno imenovanja direktora javnih ustanova čiji je osnivač opština Foča.
„Konkursi su provedeni, sve radnje su preduzete i urađene i ove tačke će se nominovati ponovo na prvoj narednoj sjednici u februaru“, rekao je Mlađenović.
Nakon povlačenja neusaglašenih tačaka, sjednica je brzo privedena kraju. Odbornici su usvojili program rada skupštine za 2015, a razmatrana je i informacija o kvalitetu vode za piće.
skupstina-3
Predsjednik Mlađenović najavio je održavanje posebne sjednice, na zahtjev devet odbornika opozicije, na kojoj će se raspravljati o stanju magistralnog puta Foča-Šćepan Polje. Mlađenović je rekao da će se kolegijum za posebnu sjednicu održati iduće sedmice, dok će datum sjednice biti usaglašen sa gostima sjednice, koji bi trebalo da joj prisustvuju, a to su ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, direktor JP „Putevi RS“ i narodni poslanik iz Foče Zdravko Krsmanović .

Посљедњи текстови

Почиње школа пливања, у току упис

На базенима Аква парка „Ушће“ у понедјељак, 11. јула, почиње школа пливања за дјецу узраста од пет до седам година.

СНСД Фоча: Три кандидата за посланике на предстојећим изборима

На предстојећим Општим изборима кандидати општинског одбора Савеза независних социјалдемократа Фоча за посланике у Народној скупштини Републике Српске биће Ненад Лаловић и...

Град уништио усјеве у Закмуру

           Фото: Илустрација Невријеме које је јуче захватило подручје Закмура нанијело је огромну штету на усјевима и воћњацима.

Аква парк “Ушће”: Базени од сутра раде од 9,00

Базени Аква парка „Ушће“ у Фочи од сутра ће радити од 9,00 до 19,00 часова. Како је саопштила Управа...

Због обиљежавања паркинг простора уклонити возила из Шантићеве улице

Општинско Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове саопштило је да су за сутра планирани радови на обиљежавању паркинг простора у Шантићевој...