Насловна Спорт Спортски савез Фоча: Лопте стигле и у основне школе

Спортски савез Фоча: Лопте стигле и у основне школе

5 C
Foča

Спортски савез Фоче поклонио је данас фочанским основним школама „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“ по 13 лопти у оквиру акције „Лопте у школе и мјесне заједнице“.

Ову акцију, којом настоји да додатно подстакне дјецу да се баве спортом и да се учлане у неки од клубова у Фочи, Спортски савез почео је прошле године и до сада су лопте добиле три мјесне заједнице, Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ и Удружење „Трачак наде“.

За двије основне школе, 26 лопти је набављено уз помоћ општине и фочанске филијале НЛБ банке.

Предсједник Спортског савеза Душко Рашевић каже да на овај начин желе да заједно са професорима физичке културе утичу на дјецу да стекну здраве животне навике.

„У времену видео игрица, интернета и мобилних телефона, све је мање физичке активности дјеце, што оставља негативне посљедице по њихово здравље, тако да бисмо морали сви да се укључимо да заједно подигнемо свијест о значају физичке културе“, рекао је Рашевић.

Он је напоменуо да су задовољни досадашњим резултатима ове акције, јер је све више дјеце у спортским клубовима у Фочи.

„Наставићемо акцију и трајаће све док у свакој мјесној заједници и у свакој улици постоји иједно дијете које жели да се игра. Захвалио бих се свима који су помогли акцију, прије свега општини и НЛБ банци“, навео је Рашевић.

Директор ОШ „Свети Сава“ Јелена Чанчар каже да је ово наставак одличне сарадње са Спортским савезом.

„Представници Спортског савеза и клубова које окупља у више наврата су држали предавања нашим ђацима о значају бављења спортом и ми се у школи трудимо да у том циљу подстичемо дјецу да су физички активна. Велики је број часова физичког васпитања, лопте се наравно троше и овај поклон ће нам сигурно добро доћи“, рекла је Чанчарева.

И директор ОШ „Веселин Маслеша“ Владимир Ивановић каже да лопти никада није доста и да им је Спортски савез олакшао наставу физичког васпитања.

„Осим редовне наставе физичког васпитања, у школи постоји више спортских секција и редовни смо учесници малих олимпијских игара, како регионалних, тако и републичких такмичења“, рекао је Ивановић.

Он је позвао и друге привредне субјекте да помогну Спортском савезу у његовој мисији ширења спортског духа.

Директор фочанске филијале НЛБ банке Никола Бјеловић каже да су се радо укључили у акцију.

„Настојимо да будемо друштвено одговорни и да прије свега подигнемо свијест наше дјеце и  младих људи да се што више баве спортом и да се склоне са улице од неких лоших навика“, навео је Бјеловић.

Последњи текстови

Акварели Станка Родића изложени у Фочанској кући

Изложба слика Станка Родића из Новог Сада, под називом „Година прође“, отворена је у галерији Фочанске куће. Посјетиоци су имали прилику да...

Лане Гутовић са хит комедијом “Украђена личнос’” у фочанском позоришту

Познати српски глумац Милан Лане Гутовић своју хит комедију “Украђена личнос’”, у којој глуми и изводи је као Срећко Шојић, иначе популарни...

Сунчано и топлије уз малу дневну облачност

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити сунчано и топлије уз малу дневну облачност. Прије...

Фоча и Плужине прекограничном сарадњом унапређују туристичку понуду

У Фочи је данас представљен пројекат прекограничне сарадње ове општине са Плужинама у Црној Гори под називом “Туризам, адреналин и рафтинг авантура -  Т.А.Р.А”,...

Средњошколци упознати са начинима поступања у кризним ситуацијама

Цивилна заштита општине Фоча и Ватрогасно друштво Фоча одржали су предавање фочанским средњошколцима о земљотресу, противпожарној заштити и пословима којима се ова...