Насловна Спорт Спортски савез Фоча: Лопте стигле и у основне школе

Спортски савез Фоча: Лопте стигле и у основне школе

6.6 C
Foča

Спортски савез Фоче поклонио је данас фочанским основним школама „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“ по 13 лопти у оквиру акције „Лопте у школе и мјесне заједнице“.

Ову акцију, којом настоји да додатно подстакне дјецу да се баве спортом и да се учлане у неки од клубова у Фочи, Спортски савез почео је прошле године и до сада су лопте добиле три мјесне заједнице, Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ и Удружење „Трачак наде“.

За двије основне школе, 26 лопти је набављено уз помоћ општине и фочанске филијале НЛБ банке.

Предсједник Спортског савеза Душко Рашевић каже да на овај начин желе да заједно са професорима физичке културе утичу на дјецу да стекну здраве животне навике.

„У времену видео игрица, интернета и мобилних телефона, све је мање физичке активности дјеце, што оставља негативне посљедице по њихово здравље, тако да бисмо морали сви да се укључимо да заједно подигнемо свијест о значају физичке културе“, рекао је Рашевић.

Он је напоменуо да су задовољни досадашњим резултатима ове акције, јер је све више дјеце у спортским клубовима у Фочи.

„Наставићемо акцију и трајаће све док у свакој мјесној заједници и у свакој улици постоји иједно дијете које жели да се игра. Захвалио бих се свима који су помогли акцију, прије свега општини и НЛБ банци“, навео је Рашевић.

Директор ОШ „Свети Сава“ Јелена Чанчар каже да је ово наставак одличне сарадње са Спортским савезом.

„Представници Спортског савеза и клубова које окупља у више наврата су држали предавања нашим ђацима о значају бављења спортом и ми се у школи трудимо да у том циљу подстичемо дјецу да су физички активна. Велики је број часова физичког васпитања, лопте се наравно троше и овај поклон ће нам сигурно добро доћи“, рекла је Чанчарева.

И директор ОШ „Веселин Маслеша“ Владимир Ивановић каже да лопти никада није доста и да им је Спортски савез олакшао наставу физичког васпитања.

„Осим редовне наставе физичког васпитања, у школи постоји више спортских секција и редовни смо учесници малих олимпијских игара, како регионалних, тако и републичких такмичења“, рекао је Ивановић.

Он је позвао и друге привредне субјекте да помогну Спортском савезу у његовој мисији ширења спортског духа.

Директор фочанске филијале НЛБ банке Никола Бјеловић каже да су се радо укључили у акцију.

„Настојимо да будемо друштвено одговорни и да прије свега подигнемо свијест наше дјеце и  младих људи да се што више баве спортом и да се склоне са улице од неких лоших навика“, навео је Бјеловић.

Последњи текстови

За викенд забрана кретања ван мјеста пребивалишта

Републички штаб за ванредне ситуације донио је закључак о забрани кретања грађанима изван њиховог мјеста пребивалишта од суботе у 12.00 до недјеље у 18.00...

Студентски дом није предвиђен за карантин, већ за помоћну болницу

Министарство за високо образовање Репбублике Српске одбило је захтјев фочанског Штаба за ванредне ситуације да се дио Студентског дома Фоча претвори у карантин за особе које не...

Министар Кошарац поклонио Универзитетској болници Фоча заштитну опрему и средства за дезинфекцију

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац поклонио је данас Универзитетској болници Фоча заштитне рукавице и средства за хигијену, које је набавио из...

У Српској седам нових случајева заразе вирусом корона, тестирано 343 лица

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је данас да је тестирањем утврђено да је још седам лица...

ОШ „Веселин Маслеша“: До 13. априла упис дјеце у први разред искључиво путем телефона или електронске поште

Пријављивање дјеце за упис у први разред у наредној школској години, због актуелне ситуације изазване вирусом корона, у Основној школи „Веселин Маслеша“ вршиће се...