Насловна Друштво Sportski savez obradovao djecu u vrtiću loptama i jabukama

Sportski savez obradovao djecu u vrtiću loptama i jabukama

33.8 C
Foča

Sportski savez Foče poklonio je danas dvadesetak lopti Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ u okviru akcije „Lopte u škole i mjesne zajednice“.

U nastavku akcije, koju su počeli prošle godine, kada je lopte dobilo više mjesnih zajednica, predstavnici krovne fočanske sportske organizacije uručili su vrtiću male i velike lopte za fudbal, odbojku, košarku, rukomet, a uz lopte donijeli su i nekoliko paketa jabuka, želeći da istaknu značaj zdrave ishrane.

vrtic lopte

Predsjednik Sportskog saveza Duško Rašević kaže da se pokazalo da je ova akcija pun pogodak, te da im je glavni cilj da podstaknu djecu da se bave sportom, a time i da se zdravo razvijaju.

„Danas je veliki problem smanjena aktivnost djece, ali i omladine i starijih, što ostavlja negativne posljedice na zdravlje, a jedan od glavnih razloga za to su mobilni telefoni i internet. Nastojimo da utičemo na djecu da budu fizički aktivna, ali i da edukujemo roditelje o samom značaju fizičke aktivnosti, koliko ona doprinosi zdravom razvoju“, rekao je Rašević.

vrtic lopte 2

On je istakao da akcija neće stati i da će najomiljeniju igračku obezbijediti i za djecu u školama, kao i u onim mjesnim zajednicama u kojima to do sada nisu uradili.

Direktor Vrtića „Čika Jova Zmaj“ Slađana Vladičić kaže da su ovakve posjete i pokloni uvijek dobrodošli, pogotovo kada imaju cilj promociju zdravog stila života.

„Predstavnici Sportskog saveza razgovarali su sa mališanima zašto je važno baviti se sportom, imati fizičku aktivnost i koliko je važna zdrava ishrana“, rekla je Vladičićeva zahvalivši se Sportskom savezu na poklonima.

Ona je dodala da broj lopti u vrtiću nikada nije dovoljan, te da lopte imaju primjenu u raznim igrama, na kojima se i zasniva osnovna metoda rada sa djecom.

Посљедњи текстови

Почиње школа пливања, у току упис

На базенима Аква парка „Ушће“ у понедјељак, 11. јула, почиње школа пливања за дјецу узраста од пет до седам година.

СНСД Фоча: Три кандидата за посланике на предстојећим изборима

На предстојећим Општим изборима кандидати општинског одбора Савеза независних социјалдемократа Фоча за посланике у Народној скупштини Републике Српске биће Ненад Лаловић и...

Град уништио усјеве у Закмуру

           Фото: Илустрација Невријеме које је јуче захватило подручје Закмура нанијело је огромну штету на усјевима и воћњацима.

Аква парк “Ушће”: Базени од сутра раде од 9,00

Базени Аква парка „Ушће“ у Фочи од сутра ће радити од 9,00 до 19,00 часова. Како је саопштила Управа...

Због обиљежавања паркинг простора уклонити возила из Шантићеве улице

Општинско Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове саопштило је да су за сутра планирани радови на обиљежавању паркинг простора у Шантићевој...