Насловна Друштво Старија лица могу ићи из града на село да обрађују имања

Старија лица могу ићи из града на село да обрађују имања

11.6 C
Foča

Општински штаб за ванредне ситуације одобрио је лицима старијим од 65 година која живе у граду, а имају на селу обрадиво земљиште, да могу одлазити да га обрађују.

Овом мјером допуњена је одлука Републичког штаба, који је одобрио лицима до 75 година која живе на селу да могу да обрађују имања, као и пчеларима да раде у својим пчелињацима.

Начелник општине Радисав Машић каже да је потребно да се старија лица која живе у граду, а желе да обрађују своја имања, јаве полицији, која ће им давати сагласност за одлазак на село.

„Полиција ће им дати одобрење да иду од тачке А до тачке Б, не задржавајући се нигдје, ни на бензинским пумпама. Ако се буду придржавали тих мјера, моћи ће да раде“, рекао је Машић.

Он је најавио да ће општина за више од 200 социјално угрожених породица подијелити бесплатан сјеменски материјал за сјетву поврћа, који је обезбиједила Влада Републике Српске.

„Центар за социјални рад нам је доставио списак од 60 породица, мјесне заједнице око 120 породица, чему ћемо додати и списак ресорног општинског одјељења са одређеним бројем корисника, тако да ће више од 200 породица социјалних категорија у којима има неко ка може да ради добити материјал за сјетву повртларских култура“, навео је Машић.

Он је додао да је у току подјела регресираног горива.

„За сада имамо списак од 119 људи који ће добити регресирано гориво, мада ће тај број, ја се надам, изаћи на петсто“, рекао је Машић.

Посљедњи текстови

Сутјеска боља од Слободе

Кошаркаши Сутјеске савладали су на свом терену Слободу 73 из Новог Града резултатом 62:55 у 7. колу Прве лиге Републике Српске.

Сутјеска и Власеница не заборављају Саву- сутра меч у његову част

Фудбалери Сутјеске и Власенице одиграће у Фочи сутра пријатељску утакмицу у знак сјећања на голмана Миливоја Савића, који је носио дрес ова...

Полиција упозорава на опасност употребе оружја

Недавно убиство дјечака, а затим и пуцњава у центру Фоче, показали су да је нелегално ватрено оружје и те како присутно међу...

Кошаркаши дочекују Слободу 73 из Новог Града

Кошаркаши Сутјеске сутра ће угостити новоградску Слободу 73 у седмом колу Прве лиге Републике Српске. Фочаци су на четвртом...

Одбојкашице славиле другу побједу, сутра дочекују Инову

У заосталој утакмици петог кола Прве лиге Републике Српске одбојкашице Маглића на гостовању у Билећи савладале су Херцеговац резултатом 3:2.