Насловна Друштво Stojanović: Formiranje nove stranke 22.decembra

Stojanović: Formiranje nove stranke 22.decembra

24.5 C
Foča

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, član Nezavisnog demokratskog kluba, Spomenko Stojanović rekao je da će 22. decembra biti osnovana nova politička partija sa novim imenom, ali da ostaju isti principi za koje su se zalagali u izvornom DNS-u.

Stojanović je na konferenciji za medije istakao da su se usljed svakodnevnog priliva podrške širom Republike Srpske, kompletnih opštinskih i gradskih odbora, odlučili da prave novu političku partiju.

On je naveo da je glavni razlog razmimoilaženja sa ostatkom DNS-a izbor i djelovanje potpredsjednika partije koji su došli iz drugih partija, a kojima su obećane pozicije.

-U našem programu biće zastupljeni oni principi koje smo nekada imali u DNS-u iz 2000. godine. Radi se samo o tome da se, jednostvano, nismo slagali sa nekim ljudima koji su očekivali pozicije, a došli su neki od njih čak par mjeseci prije izbora-rekao je Stojanović.

On je naveo da je 95 odsto članova fočanskog DNS-a, među njima i svi odbornici i funkcioneri ove stranke, prišlo novoj političkoj opciji.

-Širom Srpske svaki dan nam se javljaju novi odbori. Mnogi od naših članova nisu informisani dobro šta se dešava, a kada dobiju prave informacije onda donose i prave odluke-rekao je Stojanović.

Prema njegovim riječima nova stranka sigurno će biti zastupljena u novoj Vladi Srpske, a očekuju i jedno ministarsko mjesto.

Odbornik u Skupštini opštine Foča Srđan Drašković naveo je da je kompletan odbornički klub DNS-a prišao novoj opciji.

-Sva četiri odbornika će preći u novu partiju, a ja kao predsjednik kluba mogu reži da ćemo nastaviti da radimo u skupštinskoj većini. Pored odbornika, prešli su i svi funkcioneri i u lokalnim i republičkim institucijama i preduzećima-naveo je Drašković.

Последњи текстови

Број обољелих у Фочи порастао на 37

У Фочи је у протекла 24 часа регистровано девет нових случајева позитивних на ковид 19, чиме се број заражених повећао на 37....

НП “Сутјеска”: Одгођено отварање Центра за научно истраживање и екологију

Национални парк „Сутјеска“ одложио је, због погоршане епидемиолошке ситуације, за сутра најављено отварање Центра за научно истраживање и екологију на Тјентишту.

ПУ Фоча специјалним радарима “лови” несавјесне возаче

Полицијска управа  Фоча током јула спроводи регионалну  акцију појачане контроле саобраћаја са акцентом на брзину кретања возила уз кориштење "тру кам" радара...

Тенис: Фундуп и Мезбур побједници сарајевске лиге

Чланови Тениског клуба "Фоча" Срђан Фундуп и Амел Мезбур побједници су Мастерс Лиге Сарајево 2019/2020 у првој, односно другој квалитетној групи.

Демос у Херцеговини циља једног начелника и улазак у локалне скупштине

На југоистоку Српске, од Требиња до Вишеграда, тачније у изборној јединици девет, у 11 општина на које излази на локалне изборе Демос...