Насловна Друштво Студенти сувим оброцима даривали слијепа и слабовида лица

Студенти сувим оброцима даривали слијепа и слабовида лица

-1.1 C
Foča

Студенти који су смјештени у Студентском дому у Фочи даривали су Међуопштинску организацију слијепих и слабовидих лица са 220 комада конзерви, које ће бити подјељене најугорженијим члановима Организације.

Студенти су прикупили своје суве оброке и поклонили их Организацији, а међу њима се налазе туњевине, посне и мрсне паштете, каже становник Студенстког дома Фоча Милан Јовић: „Поред конзерви ту су и свјежи ланч пакети који се одмах могу користити. У овим акцијама учествује десетак студената који током мјесеца прикупљају своје оброке и на крају мјесеца, када се скупи довољно оброка, некоме можемо помоћи“, рекао је Јовић.

Свака помоћ Међуопштинској организацији слијепих и слабовидих лица много значи, каже предсједница Организације Дара Ђајић. Додаје да су студенти ову акцију покренули у мјесецу када се обиљежава Међународни дан лица са инвалидитетом: „Ми смо заиста позитивно изненађени овом акцијом и врло нам је драго да студенти мисле на нас. Они су нам и раније помагали, заједно са управом Студентског дома, и они су за нас људи великог срца. Оброци ће бити подјељени најугроженијим члановима Организације, а Предсједништво организације ће направити план подјеле“, рекла је Ђајићева.

Студенти Студентског дома, у сличној акцији, недавно су неколико стотина конзерви поклонили Општинској организацији Црвеног крста у Фочи.

Последњи текстови

Изложба фочанских средњошколаца: Рециклажом до умјетности

Да се отпад и материјали из природе могу претворити у нешто лијепо и корисно, изложбом скулптура израђених од рециклираног материјала показали су фочански средњошколци....

Јединствена фочанска природа на екранима Мадрида

Видео Туристичке организација Републике Српске „Ништа пуно али пуно више“ (Nothing much but much more) освојио је гран-при за најбољи туристички филм...

У недјељу откривање бисте професору Мићу Машићу

У Средњошколском центру у Фочи, у недјељу ће свечано бити откривена биста покојног професора Мића Машића, саопштено је из ове установе.

У недјељу Светосавска академија- златник за прву бебу

Општина Фоча и Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, већ традиционално, уочи Савиндана, у недјељу 26. јануара, у Градском позоришту организоваће Светосавску академију.

Претежно сунчано

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно сунчано, а увече се очекује наоблачење. Вјетар ће...