Naslovna Društvo Studenti u misiji humanosti prikupili hiljadu i po suvih obroka

Studenti u misiji humanosti prikupili hiljadu i po suvih obroka

20.8 C
Foča

Članovi Studentskog parlamenta Studentskog doma Foča nastavljaju humanitarnu akciju prikupljanja suvih obroka u saradnji sa Crvenim krstom u Foči. Od hiljadu i po prikupljenih obroka, hiljadu su danas donirali Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta, dok je ostatak namijenjen članovima Udruženja „Tračak nade“ i distrofičarima na području Doboja.

Studenti dva fočanska fakulteta sproveli su akciju sakupljanja suvih obroka koje svakog vikenda dobijaju u menzi kao lanč pakete.

Prema riječima predsjednika Studentskog parlamenta Studentskog doma Foča, Lazara Šipovca, ovo je jedna u nizu njihovih dobrotvornih akcija u prethodne dvije godine.

-Naše aktivnosti su zasnovane na principu humanosti, što smo pokazali i ovaj put. Saradnja sa Crvenim krstom datira od osnivanja Studentskog parlamenta Studentskog doma Foča, a za kratko vrijeme postojanja proveli smo brojne aktivnosti. Jedna od njih je i pomoć onima kojima je to potrebno-rekao je Šipovac.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta, Snežana Kovač zahvalila je studentima za pomoć i istakla da joj je veliko zadovoljstvo sarađivati sa mladim ljudima koji žele da pomažu drugima.

-Imamo odličnu saradnju sa studentima i od osnivanja Studentskog parlamenta Studentskog doma Foča ta saradnja je sve bolja-rekla je Kovačeva.

U dosadašnjim akcijama studenti su pomagali Međuopštinsku organizaciju slijepih i slabovidih Foče, Kalinovika i Čajniča, te socijalno ugrožene porodice u Foči i drugim opštinama Republike Srpske.

Poslednji tekstovi

OK avantura se nastavlja: Nektar OK fest od 14. do 16. avgusta

Sedmo izdanje muzičkog festivala Nektar OK fest biće održano na Tjentištu od 14. do 16. avgusta, umjesto u julu kako je to...

U nedelju slava hrama na Osijama

Crkva Svete Trojice na Osijama proslaviće u nedelju krsnu slavu Trojčindan. Sveta liturgija, nakon koje će se obaviti obred...

Kvar na vodovodnoj mreži u Miljevini

Zbog kvara na vodovodnoj mreži u Miljevini došlo je do prekida u vodosnabdijevanju ove mjesne zajednice, saopšteno je iz preduzeća “Izvor”.

SŠC Foča: Rasadničarima stipendija od 100 KM mjesečno

Zanimanje rasadničar nakon više godina vraća se u Srednjoškolski centar Foča i to kao deficitarno, pa će učenici koji ove godine upišu...

Prikupljanje potpisa protiv izgradnje hidroelektrana na fočanskim rijekama

Neformalna grupa građana Foče „Sačuvajmo rijeke Foče“ organizuje prikupljanje potpisa protiv izgradnje hidroelektrana na rijeci Bjelavi i ostalim rijekama na teritoriji opštine.