18 C
Foca
Naslovna Kultura Studentska pozorišna trupa prikupila 300 maraka za liječenje Helene Gavran

Studentska pozorišna trupa prikupila 300 maraka za liječenje Helene Gavran

5 C
Foča

Glumci Studentske pozorišne trupe sinoć su na sceni Gradskog pozorišta Foča izveli predstavu dobrodošlice za brucoše, na kojoj je, putem dobrovoljnih priloga, prikupljeno 300 maraka za liječenje Helene Gavran.

Mladi glumci su izveli predstavu „Mamin sin“, rađenu po tekstu i u režiji Mirjane Radović, u kojoj se na komičan način govori o aktuelnim problemima društva i narušenim rodbinskim odnosima, oličenim u porodici Rikalo.

Predstava u koja su prikazani porodični odnosi svekrve i snahe, te sina rastrzanog između majke i žene, opravdala je i humanitarni karakter.

-Zadovoljni smo odzivom studenata. Bilo je dosta brucoša i studenata starijih godina. Prikupljeno je 300 maraka, što je sasvim dovoljno za finansije kojima raspolažu studenti. Imali smo human motiv, ispunili smo ono što smo planirali, a ujedno su nam se javili studenti koji žele da se priključe trupi – izjavila je Mirjana Radović, predsjednica Studentske pozorišne trupe, koja tumači ulogu Anđelije.

Pored Radovićeve, u komadu su igrali Dejan Radović, Igor Krnjić, Andrijana Jovanović, Nikola Stjepanović i Nemanja Mitrović.

Oni su humanitarnim izvođenjem pomogli nastavak liječenja male Helene na klinici u Parizu i najavili rad na novim predstavama.

Poslednje vijesti

Elektromreža pripremljena za zimu – naredne godine dodatni radovi

Proteklog mjeseca struja je isključivana u brojnim naseljima i selima na području opštine Foča, a sve zbog raskresivanja i uklanjanja rastinja oko dalekovoda, kako bi...

Bronza za fočanski Nipon na Mavasi kupu u Sarajevu

Karate klub Nipon iz Foče proteklog vikenda učestvovao je na “Mavasi kupu” u Sarajevu. Na ovom veoma kvalitetnom takmičenju, Nipon...

U četvrtak akcija besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska

Udruženje dijabetičara Foča, povodom 14. novembra Svjetskog dana dijabetesa, organizuje akciju besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska. Akcija će...

U Foči veče sjećanja na Njegovu Svetost Patrijarha srpskog Pavla

Članovi organizacije „Amanet“ i studenti Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta „Sveti Vasilije Ostroški“ i Medicinskog fakulteta organizuju veče sjećanja na Njegovu Svetost Patrijarha srpskog Pavla.

U odbojkaškoj drami Kakanj savladao Maglić

U Foči se sinoć odigrala prava odbojkaška drama. Odbojkaši Maglića u neizvjesnom meču savladani su od ekipe Kaknja rezultatom 2:3, po setovima...