Насловна Друштво Svetosavska akdemija 26. januara

Svetosavska akdemija 26. januara

28 C
Foča

U čast utemeljivača srpske crkve, države i školstva – Svetog Save  u ponedjeljak, 26. januara, biće održana Svetosavska akademija.

Na svečanoj akademiji u Centru za kulturu i informisanje učestvovaće hor Bogoslovije “Sveti Petar Dabrobosnaski” etno grupa KUD-a “Foča” i učenici Osnovne muzičke škole iz Foče.

I ove godine biće uručen zlatnik bebi rođenoj 1. januara. Na Božić i pravoslavnu novu godinu nije bilo novorođene djece u Foči, pa će zlatnici predviđeni za darivanje sačekati te praznike naredne godine.

Svetosavska akademija, koja se organzuje u okviru Januarskih svečanosti,  počinje u 18 časova.

Učenici, učitelji i nastavnici u OŠ „Sveti Sava“ uveliko se spremaju za obilježvanje Dana škole i školske slave, 27. januar. Kroz recitatorske, folklorne, ritmičke i dramske sekcije, ali i kroz redovnu i dodatnu nastavu  priprema se bogat program, kaže Jelena Čančar, direktorica škole.

-Pripremamo priredbu koja će prvo biti održana za učenike  a za sam Savindan za roditelje i goste. Obzirom da je to nama i Dan škole, mi prvi dio programa posvetimo Svetom Savi, a u drugom dijelu programa slijedi malo slobodniji program, u kojem svoje izvedbe prikažu članovi sekcija. Poslije toga slijedi slavski obred i ručak za radnike škole i goste, tako da je atmosfera cijeli dan svečana-rekla je Čančareva.

Sveti Sava biće proslavljen i u OŠ “Veselin Masleša” prigodnom priredbom u kojoj će učestvovati članovi recitatorske, dramske, horske i drugih školskih sekcija.

U čast prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja, 27. januara  pjevaće se  i recitovati i u fočanskom Srednjoškolskom centru, a učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate na školskim takmičenjima biće uručene prigodne nagrade.

Посљедњи текстови

Бригу о оралном здрављу почети од малих ногу

Брига о оралном здрављу треба да почне од најраније животне доби, како би се обољења зуба спријечила и излијечила на вријеме, поручено...

Челебићи и Мештревац сутра без струје

Подручје Челебића и Мештревца сутра ће бити без напајања електричном енергијом у временском периоду од 10.00 до 14.00 часова.

ЦКИ Фоча: Школа сликања за љубитеље умјетности

Центар за културу и информисање организовао је радионицу „Школа сликања“ у којој су учествовали ученици фочанских основних и средњих школа, као и...

Без струје сутра дио Доњег Поља

Без струје ће сутра од 9 до 15 часова бити дио Доњег Поља иза бензинске пумпе, у улицама Дејтонска и Младе Босне.

Прослављена крсна слава спомен-цркве у Горњој Јошаници

Светом литургијом и славским обредом спомен-црква Светих Ћирила и Методија у Горњој Јошаници прославила је своје небеске заштитнике. Бројни православни вјерни народ...