Насловна Друштво Tara Gagović predsjednica fočanskih beba

Tara Gagović predsjednica fočanskih beba

9.5 C
Foča

Beba rođena prije nešto više od dvadesetak dana Tara Gagović predsjednica je Koneferencije beba u Foči, a njeni potpredsjednici su Viktor Kebara i dvogodišnja Anastasija Matović, odlučeno je na desetoj smotri beba u Foči na kojoj je učestvovalo 108 djece rođene od Vidovdana 2016. godine.

Titula najporodice dodijeljena je porodici Duška i Biljane Drakul sa četvoro djece uzrasta od devet mjeseci do devet godina.

20190704_105156

Đorđe i Sanja Gagović, roditelji predsjednice fočanskih beba rođene 11.juna, mladi su bračni par ostvaren u roditeljskoj ulozi. Biti roditelj jeste zahtijevno, ali prekrasno, poručuje otac Đorđe.

-Tara je naše prvo dijete i molim sve ljude koji su mladi i sposobni da se odvaže na roditeljstvo, jer se ovo samo može doživjeti, nikakvim riječima se ne može opisati-rekao je Gagović.

Maja Kebara prije dvadeset pet dana na svijet je donijela Viktora, prvog potpredsjednika beba.

-Viktor je moje drugo dijete, a rođen je 7.juna. Prelijepo je biti majka, a nikad se ne zna možda i budem ponovo-rekla je Kebara.

20190703_191439

Velika ljubav prema djetetu i želja da budemo najbolji mogući roditelji, najvažnija je u odnosu roditelj-dijete, istakla je Gordana Čečar, majka druge potpredsjednice fočanskih beba.

Iako nezaposleni Duško i Biljana Drakul ponosni su roditelji četvoro djece, devetogodišnjeg sina, šestogodišnje kćerke i devetomjesečnih blizanaca.

-Samo još kada bi država obratila malo više pažnje na nas koji imamo više djece, makar posao da nam se obezbijedi. Moj muž da je zaposlen, ja bih rodila još djece, a inače sam vrlo ponosna i srećna majka-rekla je Biljana.

20190703_191734

Opština Foča i donatori novčano su darivali tročlano predsjedništvo i najporodicu. U lokalnoj upravi ističu-nastavljamo sa mjerama podrške natalitetu.

-Opština Foča iz svog budežta izdvaja 130 000 maraka za pronatalitetnu podršku, od čega je 30 000 namijenjeno za vantjelesnu oplodnju koju godinama podržavamo-rekao je Zoran Elez, zamjenik načelnika opštine Foča.

20190703_190445

Konferencija beba u Foči, koju su sa svojim nastupom uljepšali mališani iz Dječijeg vrtića „Čika Јova Zmaj“, organizovana je uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Последњи текстови

Удружење РВИ: Продужен рок за подношење захтјева за стамбено збрињавање

Из Удружења ратних војних инвалида Фоче обавијестили су ратне војне инвалиде од прве до четврте категорије и чланове породица погинулих бораца да...

Ђокић: Социјалисти се залажу за економски развој и нова радна мјеста

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић поручио је у Фочи да се ова странка залаже за економски развој који ће довести до социјалне...

Епидемиолошка ситуација у Фочи и даље нестабилна

Епидемиолошка ситуација у Фочи и даље је нестабилна. Међу зараженима је доста млађе популације и запослених у јавном и приватном сектору. Љекари...

У четвртак сједница локалног парламента

Приједлог одлуке о оснивању Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Фоча и Приједлог стратегије развоја локалних путева и улица за период 2020-2029.године, међу најважнијим су...

Почела реконструкција Светосавске улице

Предузеће „Србињепутеви“ почело је прву фазу реконструкције Светосавске улице у Фочи која подразумијева замјену ивичњака и асфалтирање коловоза у дужини од 210...