Naslovna Društvo Terensko vozilo Domu zdravlja Foča od sarajevske opštine Centar

Terensko vozilo Domu zdravlja Foča od sarajevske opštine Centar

30 C
Foča

Sarajevska opšina Centar izdvojila je 15.000 maraka za sufinansiranje nabavke terenskog sanitetskog vozila za fočanski Dom zdravlja, koje će koštati 17.000 KM.

Ugovor o realizaciji ovih sredstava danas su u Foči potpisali zamjenik načelnika ove opštine Zoran Elez i načelnik opštine Centar Nedžad Ajnadžić.

Inicijativu za nabavku terenskog sanitetskog vozila pokrenula je potpredsjednik Federacije BiH Melika Mahmutbegović nakon ljetošnje posjete opštini Foča.

„Tada je načelnik opštine Radisav Mašić iskazao potrebu za terenskim vozilom, koje bi se koristilo za građane koji žive u mjestima udaljenim od grada. Kada sam se vratila u Sarajevo, zamolila sam načelnika opštine Centar da se uključi u akciju i on je to objeručke prihvatio, tako da je zahvaljujući njegovom razumijevanju ta opština izdvojila sredstva“, rekla je Mahmutbegović, koja je prisustvovala današnjem sastanku u Foči.

Savjetnik načelnika opštine Centar Osmo Babić naveo je da je danas dogovoreno i da u narednoj godini ova opština izdvoji 10.000 KM za nabavku opreme Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici u Foči.

„U više navrata nakon rata pomagali smo dovod struje u fočanska sela, kao i obnovu putnih komunikacija. Drago nam je da smo kupovinom sanitetskog vozila nastavili saradnju“, rekao je Babić.

Zamjenik načelnika opštine Foča Zoran Elez zahvalio se potpredsjednici Federacije BiH i načelniku opštine Centar.

„Opština Foča je po površini jedna od najvećih u Republici Srpskoj i BiH i terensko vozilo će dobro doći da bi naše stanovništvo što brže dobilo adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Opština Centar će pomoći i modernizaciju naše Teritorijalne vatrogasne jedinice, što je, takođe, značajna pomoć“, rekao je Elez.

Nakon posjete opštini Foča, gdje su pomoć uručili i povratničkim porodicama, potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović i načelnik opštine Centar Nedžad Ajnadžić posjetili su i susjednu opštinu Goražde poklonivši pomoć tamošnjem Domu penzionera. 

Poslednji tekstovi

Raste broj zaraženih u Foči, ljekari upozoravaju na oprez

Epidemiološka situacija u Foči se pogoršava i raste broj pozitivnih lica na virus korona, zbog čega stručnjaci upozoravaju na strogo pridržavanje propisanih...

OO SDS: Skromno obilježavanje Petrovdana zbog epidemiološke situacije

Zbog trenutne situacije izazvane virusom korona i prema preporukama Kriznog štaba OO SDS Foča neće biti u mogućnosti da krsnu slavu, Petrovdan,...

Objavljeni rezultati konkursa za opštinske stipendije

Opština Foča objavila je danas rezultate konkursa za dodjelu stipendija za akademsku 2019 / 2020. godinu, u kojoj će se iz lokalnog...

Do 15.jula prijave za banjsko liječenje ratnih vojnih invalida

Iz fočanskog Udruženja ratnih vojnih invalida saopšteno je da je projekat banjskog liječenja za tu kategoriju, koji je bio obustavljen, ponovo odobren...

Sunčano i veoma toplo vrijeme

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti sunčano i veoma toplo vrijeme, uz dalji porast temperature vazduha koja će dostići i...