Насловна Друштво У Фочи од сутра не раде ни фризери и остали занати изузев...

У Фочи од сутра не раде ни фризери и остали занати изузев аутомеханичара

-0.5 C
Foča

Уз угоститељске објекте, који од раније не раде, бутике и остале трговинске објекте, изузев продаје хране, којима је Влада Српске најновијом мјером забранила рад, у Фочи од сутра до 30. марта, одлуком Кризног штаба општине, неће радити ни занатске радње.

Кризни штаб је одлучио да забрани рад фризерских салона и осталих заната, изузев механичарских радњи и Ауто-мото друштва „Фоча“, којима је дозвољено да раде.

У складу са одлуком Владе, у суботу неће бити ни пијаце, а на снази остаје општинска одлука да продавнице хране викендом раде од 7.00 до 13.00 часова, осталим данима од 7.00 до 18.00 часова, а пекаре и апотеке до 20.00.

Начелник општине Радисав Машић истиче да је добро што у Фочи нема заражених вирусом корона, али да има још увијек неодговорних појединаца који су дошли из заражених подручја, а не придржавају се прописаних мјера.

„На подручју наше регије има доста оних који илегално прелазе државну границе, па су потенцијална опасност, прије свега у Вишеграду. У нашој општини имамо три случаја који су нерегистровани, дошли су из заражених подручја, никоме се нису пријавили, појављују се на јавним мјестима, па смо обавијестили полицију и инспекцију, то се сматра кривичним дјелом, тако да ће полиција предузети мјере у складу са законом“, рекао је Машић.

Он је позвао грађане да јаве надлежнима ако знају да је неко дошао из зараженог подручја, а да се није пријавио здравственим службама.

Машић је похвалио лијеп примјер фочанских пекара, које су понудиле бесплатно хљеб онима који не могу да плате, као и Добровољно ватрогасно друштво које се ставило на располагање Кризном штабу.

Начелник општине је напоменуо да се наставља дезинфекција просторија и јавних површина, као и прање улица на градском подручју и у мјесним заједницама Брод и Миљевина.

Он је упозорио продавце да се придржавају мјера Владе Српске да цијене основних животних намирница морају бити на нивоу од петог марта.

„Гдје буде утврђено да су повећане цијене основних животних намирница продавци ће бити најоштрије санкционисани“, поручио је Машић.

На сједници Кризног штаба је речено и да су све међудржавне аутобуске линије обустављене, док саобраћа само мањи број аутобуса у међуградском превозу унутар БиХ.

Градски аутобус и даље саобраћа, али са смањеним бројем путника, док и таксисти имају доста мање посла.

У јавном превозу редовно се врши дезинфекција аутобуса и такси возила.

На подручју општине Фоча нема заражених вирусом корона, а у кућној изолацији је 56 лица која су стигла из заражених подручја.

Последњи текстови

У Српској седам нових случајева заразе вирусом корона, тестирано 343 лица

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је данас да је тестирањем утврђено да је још седам лица...

ОШ „Веселин Маслеша“: До 13. априла упис дјеце у први разред искључиво путем телефона или електронске поште

Пријављивање дјеце за упис у први разред у наредној школској години, због актуелне ситуације изазване вирусом корона, у Основној школи „Веселин Маслеша“ вршиће се...

Јавни позив за учешће у пројекту „Већа одговорност локалне власти за квалитет живота грађана и грађанки“

Центри цивилних иницијатива расписали су јавни позив за младе локалне лидере за учешће у пројекту „Већа одговорност локалне власти за квалитет живота грађана и...

Бесплатне маске за ратне војне инвалиде

Удружење ратних војних инвалида Фоча обавијестило је чланство да ће се расподјела заштитних маски вршити сваким радним даном од 09.00 до 14.00 часова...

Објекти који раде морају вршити дезинфекцију бар једном седмично

Општински штаб за ванредне ситуације донио је данас наредбу којом је обавезао власнике свих објеката, којима је дозвољен рад, да најмање једном...