Naslovna Društvo U Foči od sutra ne rade ni frizeri i ostali zanati izuzev...

U Foči od sutra ne rade ni frizeri i ostali zanati izuzev automehaničara

13 C
Foča

Uz ugostiteljske objekte, koji od ranije ne rade, butike i ostale trgovinske objekte, izuzev prodaje hrane, kojima je Vlada Srpske najnovijom mjerom zabranila rad, u Foči od sutra do 30. marta, odlukom Kriznog štaba opštine, neće raditi ni zanatske radnje.

Krizni štab je odlučio da zabrani rad frizerskih salona i ostalih zanata, izuzev mehaničarskih radnji i Auto-moto društva „Foča“, kojima je dozvoljeno da rade.

U skladu sa odlukom Vlade, u subotu neće biti ni pijace, a na snazi ostaje opštinska odluka da prodavnice hrane vikendom rade od 7.00 do 13.00 časova, ostalim danima od 7.00 do 18.00 časova, a pekare i apoteke do 20.00.

Načelnik opštine Radisav Mašić ističe da je dobro što u Foči nema zaraženih virusom korona, ali da ima još uvijek neodgovornih pojedinaca koji su došli iz zaraženih područja, a ne pridržavaju se propisanih mjera.

„Na području naše regije ima dosta onih koji ilegalno prelaze državnu granice, pa su potencijalna opasnost, prije svega u Višegradu. U našoj opštini imamo tri slučaja koji su neregistrovani, došli su iz zaraženih područja, nikome se nisu prijavili, pojavljuju se na javnim mjestima, pa smo obavijestili policiju i inspekciju, to se smatra krivičnim djelom, tako da će policija preduzeti mjere u skladu sa zakonom“, rekao je Mašić.

On je pozvao građane da jave nadležnima ako znaju da je neko došao iz zaraženog područja, a da se nije prijavio zdravstvenim službama.

Mašić je pohvalio lijep primjer fočanskih pekara, koje su ponudile besplatno hljeb onima koji ne mogu da plate, kao i Dobrovoljno vatrogasno društvo koje se stavilo na raspolaganje Kriznom štabu.

Načelnik opštine je napomenuo da se nastavlja dezinfekcija prostorija i javnih površina, kao i pranje ulica na gradskom području i u mjesnim zajednicama Brod i Miljevina.

On je upozorio prodavce da se pridržavaju mjera Vlade Srpske da cijene osnovnih životnih namirnica moraju biti na nivou od petog marta.

„Gdje bude utvrđeno da su povećane cijene osnovnih životnih namirnica prodavci će biti najoštrije sankcionisani“, poručio je Mašić.

Na sjednici Kriznog štaba je rečeno i da su sve međudržavne autobuske linije obustavljene, dok saobraća samo manji broj autobusa u međugradskom prevozu unutar BiH.

Gradski autobus i dalje saobraća, ali sa smanjenim brojem putnika, dok i taksisti imaju dosta manje posla.

U javnom prevozu redovno se vrši dezinfekcija autobusa i taksi vozila.

Na području opštine Foča nema zaraženih virusom korona, a u kućnoj izolaciji je 56 lica koja su stigla iz zaraženih područja.

Poslednji tekstovi

Premier kladionica: Univerzitetskoj bolnici u Foči donirano 5.000 maraka

Grupacija Premier sportska kladionica uplatila je Univerzitetskoj bolnici u Foči  5.000 maraka u svrhu pomoći u borbi protiv virusa korona-potvrđeno je Radio Foči iz...

Iz Pozivnog centra Medicinskog fakulteta u Foči poručuju da nema mjesta panici

Nastavnici i studenti Medicinskog fakulteta u Foči, koji putem Pozivnog centra informišu građane kako da se ponašaju za vrijeme epidemije, poručuju da...

Dobrotvori uplatili Univerzitetskoj bolnici Foča 128 hiljada KM

Na račun Univerzitetske bolnice Foča, za borbu protiv širenja virusa korona, do sada je uplaćeno 128.129 KM, a uz novčanu pomoć darodavci...

„Vorld vižn“ donirao zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju fočanskom Centru za socijalni rad

Zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju fočanskom Centru za socijalni rad uručila je danas humanitarna organizacija „Vorld vižn“ BiH, s ciljem pomoći...

Iz “Partizana” karantin se seli u Gradsku dvoranu

Štab za vanredne situacije opštine Foča donio je odluku da umjesto Omladinskog sportskog centra „Partizan“, koji je ranije predviđen i opremljen za...