Насловна Друштво У Фочи одржана трибина "Буђење Српске"

У Фочи одржана трибина “Буђење Српске”

10.2 C
Foča

У амфитеатру Средњошколског центра у Фочи вечерас је одржана трибина “Буђење Српске”, коју је организовала Српска демократска странка, а на којој су говорили посланици те странке и ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске.

Посланик СДС-а Небојша Вукановић рекао је да је друштву потребно истинско ослобођење.

“Фоча је је једна од природно најбогатијих општина, а има дупло мање становника него прије рата и људи живе у највећој биједи и то треба да се промијени. Има велико шумско благо, руде, воде и овдје се може веома лијепо живјети само ако се ослободимо окова неколицине људи који су заробили град”, навео је Вукановић.

Посланик ПДП- а Драшко Станивуковић истакао је да им је намјера да сваког грађанина тргну из апатије и невјерице да се не може живјети боље, да вјерују у идеју да сви могу живјети као слободни људи.

“Сваки становник се пита. Ово је наша земља, припада сваком човјеку,  треба да вјерујемо у идеју да сви можемо да живимо као људи, да  слободно мислимо, да кажемо свој став и да за тај став не одговарамо, да имамо нормалне плате и нормалне услове живота, да нечији синови и унуци остају у овој земљи”, поручио је Станивуковић.

Посланик ПДП-а Јелена Тривић каже да им је жеља да дођу у сваки град у Српској гдје их људи зову, да би направили договор и консензус са народом у циљу стварања бољег мјеста за живот.

“Да погледамо народу у очи, немамо чега да се стидимо, да видимо да ли грађани подржавају оно што радимо у Народној скупштини, да ли је добро оно што власт ради, а одзив грађана говори да није и да је оно што ми говоримо истина”, рекла је Тривићева.

Она је додала да је народ у апатији и да је изгубио наду, а да трибине служе да се врати њихово повјерење у политичаре.

Члан Предједништва СДС-а Вукота Говедарица истакао је да се ресурси морају ставити у функцију развоја и да се морају отети, као је навео, из функције пљачке.

Он је рекао да је СНСД пристао на понижење Српске у заједничким институцијама БиХ.

“Ни на једној значајној позицији која се односи на информативно-обавјештајно-безбједносни карактер нема Србина. Када се погледа цијела та структура види се шта је све СНСД, односно Милорад Додик, дао правећи уступке коалиционим партнерима из СДА и ХДЗ-а правећи Савјет министара”, рекао је Говедарица.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић навео је да је дошао да подржи младе посланике за које је нагласио да имају карактер, поштење и енергију да донесу промјене у Српској.

“Република Српске је у безнађу и сиромаштву и мора ради грађана да буде боље мјесто за живот. Такође, морамо да спријечимо да се од људи који су на власти праве национални хероји, јер то они нису”, рекао је Шаровић. 

На трибини су говорили и предсједник Клуба посланика СДС-а у НС РС Миладин Станић, посланик ПДП-а Љубиша Крунић и предсједник ОПштинског одбора СДС Фоча Миливоје Достић.

Посљедњи текстови

Вечерас годишњи концерт Основне музичке школе

У Градском позоришту у Фочи вечерас ће бити одржан годишњи концерт фочанске Основне музичке школе, на коме ће наступити више од 60...

Пионири Сутјеске најбољи у лиги Херцеговине

Пионири Фудбалског клуба Сутјеска освојили су прво мјесто у подручној лиги Херцеговине. Млади таленти из Фоче на десет утакмица...

Без струје сутра дио горњег Обилићева и Козја Лука са околином

Због санације нисконапонске мреже сутра ће без напајања електричном енергијом бити дио горњег Обилићева. Струје неће бити од 9.00...

Отворена изложба о Овчарско-кабларској “Светој Гори”

Српски манастири Овчарско-кабларске клисуре вијековима су чувари  вјере и националног идентитета, а својом мјешавином умјетничких стилова из разних историјских епоха свједоче о...

Наредна два дана у Биоковима прекиди у електроснабдијевању

На подручју Биокова наредна два дана долазиће до прекида у електроснабдијевању у периоду од 9.00 до 15.00 часова. Потрошачи...