Насловна Друштво U nastavku sjednice SO Foča najviše rasprave o urbanističko-građevinskom inspektoru

U nastavku sjednice SO Foča najviše rasprave o urbanističko-građevinskom inspektoru

7.9 C
Foča

U drugom dijelu zasjedanja sjednice SO Foča raspravljalo se o godišnjim kalendarima kulturnih i sportskih manifestacija, nakon čega je zaključeno da oni trebaju biti objavljeni na sajtovima institucija koji ih sprovode te ažurirani jednom mjesečno.

Najviše rasprave u drugom dijelu zasjedanja skupštine izazvao je Izvještaj Urbanističko – građevinske inspekcije, koji nije usvojen, gdje je većina odbornika saglasna da Opština Foča treba da raspiše konkurs i imenuje građevinskog inspektora u Odjeljenju za inspekcije koji će posao obavljati svakodnevno, a ne kao dosadašnji inspektor koji je iz Sarajeva i u Foču dolazi jednom sedmično.

Izvještaji ostalih inspeckijskih organa, tržišne, zdravstveno-sanitarne, vodoprivredne te komunalne policije su usvojeni.

Bez diskusija, imenovani su upravni odbori institucija čiji je osnivač Opština Foča. Upravni odbor Turističke organizacije u narednom mandatu sačinjavaće Ranka Stanković, Đorđe Komlenović i Snježana Radović. U Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ imenovani su Biljana Drašković, Ljiljana Grujičić kao stručno lice, te Maja Marković ispred Savjeta roditelja.

I Dom zdravlja u Foči dobio je novi Upravni odbor koji čine Tatjana Stanković, Rajka Vuksanović i Milojka Živanović.

Opština pomaže preduzeću Sezona

Sezona

Do kraja sjednice raspravljala se o Informaciji o klizištima koja su se pojavila na području naše opštine.

Načelnica Odjeljenja za urbanizam Branka Salamadija istakla je da Opština vodi aktivnost na klizištu prema Jošanici, te da su u toku geodetska snimanja. Još je napomenula da je u toku postupak za pribavljanje ponuda za istraživačke radove na ovom klizištu.

Svi odbornici bili su saglasni da opština treba pomoći uništenom preduzeću „Sezona“, a zamjenik načelnika Radenka Srndović je rekla da je opštinska komisija sagledala situaciju i utvrdila štetu, te da je lokalna zajednica pomogla u raščišćavanju uništenog objekta.

Po ovom pitanju, SO Foča usvojila je zaključak u kojem se navodi da je saglasna da se izvrši nadoknada štete u „određenom iznosu“ imajući u vidu da se radi o šteti većoj od 500.000 maraka i da je preduzeće ostalo bez osnovnih uslova za privređivanje i rad, a to su lokacija i objekat. Opština će naknadu štete obezbijediti kroz prenos lokacije i objekta za obavljanje djelatnosti.

Zaključak je dopunjen prijedlogom Skupštine da se u skladu sa zakonom i utvrđenim procedurama izvrši prenos zemljišta i objekta koji će biti definisani nakon provedenog postupka parcelacije lokacije „Livade“.

Последњи текстови

Данас Васкршње задушнице

Српска православна црква и вјерници обиљежавају данас Велике или Васкршње задушнице, као знак сјећања на све преминуле, када се посјећују гробља и...

Вукови у Јечмиштима заклали три овце

У селу Јечмишта, у мјесној заједници Челебићи, вукови су заклали двије овце и јагње причинивши штету власнику Милошу Каровићу, који се годинама...

Спомен црква у Јошаници прикључена на електромрежу

Спомен црква Светих Ћирила и Методија у изградњи у фочанској мјесној заједници Јошаница прикључена је на електромрежу. Средства за...

Изведена монодрама „Мудри и јуначни војвода Јанко Катић“

Монодрама „Мудри и јуначни војвода Јанко Катић“, коју је написао врстан познавалац историје и познати српски књижевник Милован Витезовић,...

КУД „Фоча“: Чувари народне традиције

Културно-умјетничко друштво „Фоча“ већ девет година окупља дјецу и младе са циљем очувања и његовања традиције фолклора и народног стваралаштва. Редовни су...