Насловна Хроника Дванаест ухапшених у акцији "Маглић"

Дванаест ухапшених у акцији “Маглић”

14 C
Foča

У оквиру оперативне акције кодног назива „Маглић“, ухапшено је дванаест лица, због постојања основа сумње да су починили кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења и несавјестан рад у служби, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Лица се сумњиче да су наведена кривична дјела починили у периоду од 2010. до 2020. године на начин да су затвореницима у Казнено-поправном заводу Фоча омогућили разне незаконите погодности, стоји у саопштењу и додаје: “У досадашњим активностима пронађена је документација која доказује постојање наведених кривичних дјела, већа количина новца, оружја, муниције, минско-експлозивних средстава, и других предмета који се могу довести у везу са наведеним кривичним дјелима”.

Фото: www.radiofoca.com

Из МУП-а Републике Српске раније је саопштено да се претреси врше на подручју Бањалуке, Приједора, Градишке, Добоја, Фоче, Источног Сарајева и Требиња, за шта су ангажовани припадници Специјалне антитерористичке јединице и Жандармерије МУП-а Српске.

Акцију проводе припадници Управа криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске, уз асистенцију полицијских службеника надлежних полицијских управа и под надзором Окружног јавног тужилаштва Требиње.

Последњи текстови

Три нова случаја заразе у Српској

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској регистрована су три нова случаја вируса корона, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите.

Полицијска управа Фоча обиљежила Дан полиције

Прислуживањем свијећа, одавањем помена испред спомен-обиљежја страдалим припадницима полиције Полицијска управа Фоча обиљежила је Дан полиције – 4. април.  

Епидемиолошка ситуација у Фочи под контролом

Епидемиолошка ситуација на подручју Фоче је задовољавајућа и под контролом. Нема обољелих од вируса корона, у кућној изолацији налазе се 53 лица,...

У Српској 25 нових случајева, укупно 299 заражених

Вирусом корона заражено је још 25 особа у Српској, саопштио је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

За викенд забрана кретања ван мјеста пребивалишта

Републички штаб за ванредне ситуације донио је закључак о забрани кретања грађанима изван њиховог мјеста пребивалишта од суботе у 12.00 до недјеље у 18.00...