Naslovna Hronika Dvanaest uhapšenih u akciji "Maglić"

Dvanaest uhapšenih u akciji “Maglić”

9 C
Foča

U okviru operativne akcije kodnog naziva „Maglić“, uhapšeno je dvanaest lica, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Lica se sumnjiče da su navedena krivična djela počinili u periodu od 2010. do 2020. godine na način da su zatvorenicima u Kazneno-popravnom zavodu Foča omogućili razne nezakonite pogodnosti, stoji u saopštenju i dodaje: “U dosadašnjim aktivnostima pronađena je dokumentacija koja dokazuje postojanje navedenih krivičnih djela, veća količina novca, oružja, municije, minsko-eksplozivnih sredstava, i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima”.

Foto: www.radiofoca.com

Iz MUP-a Republike Srpske ranije je saopšteno da se pretresi vrše na području Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja, za šta su angažovani pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a Srpske.

Akciju provode pripadnici Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, uz asistenciju policijskih službenika nadležnih policijskih uprava i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

Poslednji tekstovi

Danas sunčano i toplo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano, vjetrovito i toplo vrijeme, uz malu oblačnost i dnevnu temperaturu od 13...

Dva nova slučaja virusa korona u Srpskoj, ukupno 304

U Republici Srpskoj registrovana su dva nova slučaja zaraze virusom korona, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Tri nova slučaja zaraze u Srpskoj

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj registrovana su tri nova slučaja virusa korona, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Policijska uprava Foča obilježila Dan policije

Prisluživanjem svijeća, odavanjem pomena ispred spomen-obilježja stradalim pripadnicima policije Policijska uprava Foča obilježila je Dan policije – 4. april.  

Epidemiološka situacija u Foči pod kontrolom

Epidemiološka situacija na području Foče je zadovoljavajuća i pod kontrolom. Nema oboljelih od virusa korona, u kućnoj izolaciji nalaze se 53 lica,...