Насловна Друштво У понедјељак почиње подјела регресираног дизел горива

У понедјељак почиње подјела регресираног дизел горива

15 C
Foča

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске почеће у понедјељак, 30. марта, са подјелом регресираног дизел горива за 9.418 пољопривредних газдинстава, односно корисника подстицаја, за шта је ресорно министарство резервисало најмање 5,5 милиона КМ.

Преузимање, односно куповина регресираног дизел-горива трајаће до 30. октобра, саопштено је из ресорног министарства.

-У складу са Закључком Републичког кризног штаба, првим обрачуном су обухваћени и корисници који нису извршили обавезу плаћања противградне заштите и пријаву доприноса за прошлу годину- наводи се у саопштењу.

Спискови корисника који су обухваћени првим обрачуном биће послати свим локалним управама у Републици Српској и доступни на интернет-страници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Из ресорног министарства су напоменули да пољопривредници могу преузети укупно 100 литара регресираног дизел-горива по хектару обрадиве пољопривредне површине уписане као начин кориштења у Регистру пољопривредних газдинстава.

Подстицај за регресирање дизел-горива за извођење прољећњих и јесењих радова у пољопривреди утврђен је у износу од 0,60 КМ по литру дизел-горива.

Регресирано дизел-гориво корисници ће преузимати код дистрибутера који су склопили споразум са Министарством за дистрибуцију.

Пољопривредни произвођачи који нису обухваћени првим обрачуном, биће обухваћени сљедећим, ако изврше обавезу ажурирања сјетвених површина у Регистру пољопривредних газдинстава (у АПИФ-у), а нови обрачуни ће се ажурирати сваких 10 до 15 дана.

Носиоци пољопривредних газдинстава старији од 65 година, а који нису извршили обавезу ажурирања података у Регистру, како у складу са одлуком Владе Републике Српске не би напуштали своје домове, имају могућност да овласте млађег члана домаћинства или да се обрате најближој канцеларији Савјетодавне службе Министарства које су распоређене у седам регионалних центара широм Републике Српске или одјељењима и одсјецима за пољопривреду локалних управа на чијем су подручју регистровани како би им они пружили подршку за пријављивање у АПИФ-у.

Пријава површина у регистру основ је за обрачун количина горива по кориснику, напомиње се у саопштењу.

Последњи текстови

Три нова случаја заразе у Српској

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској регистрована су три нова случаја вируса корона, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите.

Полицијска управа Фоча обиљежила Дан полиције

Прислуживањем свијећа, одавањем помена испред спомен-обиљежја страдалим припадницима полиције Полицијска управа Фоча обиљежила је Дан полиције – 4. април.  

Епидемиолошка ситуација у Фочи под контролом

Епидемиолошка ситуација на подручју Фоче је задовољавајућа и под контролом. Нема обољелих од вируса корона, у кућној изолацији налазе се 53 лица,...

У Српској 25 нових случајева, укупно 299 заражених

Вирусом корона заражено је још 25 особа у Српској, саопштио је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

За викенд забрана кретања ван мјеста пребивалишта

Републички штаб за ванредне ситуације донио је закључак о забрани кретања грађанима изван њиховог мјеста пребивалишта од суботе у 12.00 до недјеље у 18.00...