Насловна Друштво U toku rekonstrukcija Doma zdravlja u Čajniču

U toku rekonstrukcija Doma zdravlja u Čajniču

2 C
Foča

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić posjetio je danas Dom zdravlja u Čajniču, u kojem je u toku adaptacija prostorija za šta su ovo ministartvo i opština izdvojili 227.000 KM. Bogdanić je rekao da je ministarstvo obezbijedilo 70 odsto sredstava, a ostatak opština Čajniče. „ Zadovoljstvo nam je da možemo da pružimo građanima Čajniča što bolje uslove u Domu zdravlja, kako bismo imali zdravu populaciju“, rekao je Bogdanić.

Čajnički Dom zdravlja dobiće novu stolariju, a radi se i kompletna rekonstrukcija unutrašnjosti zgrade. Direktor Doma zdravlja Dragan Skoko je istakao da je ovo prva rekonstrukcija od 1972. godine, kada je zgrada sagrađena.  „Bitno je da građani imaju bolju uslugu, ali i da se stvori bolji uslovi za rad doktora i medicinskog osoblja. Nakon rekonstrukcije sve će biti brže i efikasnije“, naveo je Skoko.

cajnice-2

Načelik opštine Čajniče Goran Karadžić je izrtazio zadovoljstvo što je opština, mada u teškoj finansijskoj situaciji, mogla da učestvuje sa 30 odsto sredstava. „ Ovo ulaganje je veoma važno, jer se na ovaj način pomaže Domu zdravlja da se stavi u funkciju porodične medicine i time stvore bolji uslovi za ljekare i pacijente. Očekujemo da će radovi biti završeni za pet mjeseci“, rekao je Kаradžić.

Projekat jačanja zdravstvenog sektora, čija je ukupna vrijednost 734.000 KM, osim u Čajniču, realizuje se još u Domu zdravlja u Rudom, za koji je namijenjeno 469.000 KM, te u Domu zdravlja u Novom Goraždu, za čiju adaptaciju je izdvojeno 38.000 KM. Oko 18.000 stanovnika ove tri opštine na ovaj način dobiće bolje uslove za liječenje.

Последњи текстови

Почиње вакцинација против сезонског грипа

Регионални центар Института за јавно здравство Фоча набавио је 1.200 доза вакцина за бесплатну вакцинацију, те 150 доза комерцијалне вакцине.

Учесници избора у Фочи оцјењују резултате

У будућем сазиву фочанског парламента одборнике ће, на основу прелиминарних и још непотпуних резултата локалних избора, имати девет странака.

УБ Фоча: Контакт телефони за информације о стању хоспитализованих

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске објавило је контакт бројеве телефона здравствених установа посредством којих грађани могу добити информације у вези...

ПУ Фоча: Обиљежен Аранђеловдан

Полицијска управа Фоча, у складу са епидемиолошком ситуацијом, обиљежила је крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Аранђеловдан. У Храму...

Радовић:Будућност дјеце једина инвестиција друштва која се исплати

Комплетна друштвена заједница, појединци и институције које се баве дјецом дужне су радити и доносити одлуке које су најбоље за дијете и...