Насловна Друштво У Вртићу појачане мјере заштите- дошао мањи број дјеце

У Вртићу појачане мјере заштите- дошао мањи број дјеце

14 C
Foča

У Дјечијем Вртићу „Чика Јова Змај“ у Фочи наставили су са редовним активностима, али је јутрос дошао знатно мањи број дјеце.

Дан након одлуке Владе Српске да обустави наставу у школама и на факултетима, а да вртићи наставе да раде уз појачане мјере заштите, у Фочи је од 183, у вртић дошло 73 дјеце.

У овој установи од данас примјењују појачане хигијенске мјере заштите, а у складу са одлуком Владе Српске и смјерницама добијеним од Института за јавно здравство.

Директор Вртића Слађана Владичић каже да су такве мјере и раније свакодневно примјењивали, само што сада то раде чешће у току дана.

„Брисање радних површина током дана најмање два пута седамдесетпостотним алкохолом, столова, столица, играчака, свега с чим дјеца долазе у додир. Затим, потапање у хлорни раствор посуђа и есцајга након сваког оброка, прозори да су константно полуотворени или отворени, дјеца код којих се јави температура да се позову њихови родитељи и дјеца врате кући, а прање руку, наравно, више пута у току дана“, наводи Владичићева.

Из Министарства просвјете данас је стигла наредба о обавезном обустављању предшколског програма, тако да у Вртићу, као и у играоницама при подручним школама у Броду и Миљевини, неће радити групе за дјецу из програма пред полазак у школу.

Такође, обустављено је и организовање прослава рођендана у послијеподневним часовима.

У Дјечијој играоници „Звјездица“ наводе да су добили препоруку да скрате радно вријеме, односно да обуставе организацију рођендана.

Водитељ Игронице Звједана Кулић каже да примјењују појачане мјере заштите.

„Дјеци и родитељима на улазу прскамо руке асепсолом у спреју. Сви у Играоници чешће перемо руке, а све површине се чисте асепсолом, што смо и раније радили, а од данас интензивније“, рекла је Кулићева.

Посљедњи текстови

Вечерас годишњи концерт Основне музичке школе

У Градском позоришту у Фочи вечерас ће бити одржан годишњи концерт фочанске Основне музичке школе, на коме ће наступити више од 60...

Пионири Сутјеске најбољи у лиги Херцеговине

Пионири Фудбалског клуба Сутјеска освојили су прво мјесто у подручној лиги Херцеговине. Млади таленти из Фоче на десет утакмица...

Без струје сутра дио горњег Обилићева и Козја Лука са околином

Због санације нисконапонске мреже сутра ће без напајања електричном енергијом бити дио горњег Обилићева. Струје неће бити од 9.00...

Отворена изложба о Овчарско-кабларској “Светој Гори”

Српски манастири Овчарско-кабларске клисуре вијековима су чувари  вјере и националног идентитета, а својом мјешавином умјетничких стилова из разних историјских епоха свједоче о...

Наредна два дана у Биоковима прекиди у електроснабдијевању

На подручју Биокова наредна два дана долазиће до прекида у електроснабдијевању у периоду од 9.00 до 15.00 часова. Потрошачи...