Насловна Друштво У Вртићу појачане мјере заштите- дошао мањи број дјеце

У Вртићу појачане мјере заштите- дошао мањи број дјеце

11.6 C
Foča

У Дјечијем Вртићу „Чика Јова Змај“ у Фочи наставили су са редовним активностима, али је јутрос дошао знатно мањи број дјеце.

Дан након одлуке Владе Српске да обустави наставу у школама и на факултетима, а да вртићи наставе да раде уз појачане мјере заштите, у Фочи је од 183, у вртић дошло 73 дјеце.

У овој установи од данас примјењују појачане хигијенске мјере заштите, а у складу са одлуком Владе Српске и смјерницама добијеним од Института за јавно здравство.

Директор Вртића Слађана Владичић каже да су такве мјере и раније свакодневно примјењивали, само што сада то раде чешће у току дана.

„Брисање радних површина током дана најмање два пута седамдесетпостотним алкохолом, столова, столица, играчака, свега с чим дјеца долазе у додир. Затим, потапање у хлорни раствор посуђа и есцајга након сваког оброка, прозори да су константно полуотворени или отворени, дјеца код којих се јави температура да се позову њихови родитељи и дјеца врате кући, а прање руку, наравно, више пута у току дана“, наводи Владичићева.

Из Министарства просвјете данас је стигла наредба о обавезном обустављању предшколског програма, тако да у Вртићу, као и у играоницама при подручним школама у Броду и Миљевини, неће радити групе за дјецу из програма пред полазак у школу.

Такође, обустављено је и организовање прослава рођендана у послијеподневним часовима.

У Дјечијој играоници „Звјездица“ наводе да су добили препоруку да скрате радно вријеме, односно да обуставе организацију рођендана.

Водитељ Игронице Звједана Кулић каже да примјењују појачане мјере заштите.

„Дјеци и родитељима на улазу прскамо руке асепсолом у спреју. Сви у Играоници чешће перемо руке, а све површине се чисте асепсолом, што смо и раније радили, а од данас интензивније“, рекла је Кулићева.

Посљедњи текстови

Излазност у Фочи 59,9 одсто

У Фочи је затворено свих 36 бирачких мјеста, од којих је једно за гласање у одсуству, а укупна излазност на општим изборима...

Освештани темељи конака монашке келије у Челебићима

У порти Храма Успења Пресвете Богородице у Челебићима код Фоче  данас су освештани темељи конака монашке келије Светих праведних богородитеља Јоакима и...

ОИК Фоча: До 15,00 часова гласало 40 одсто бирача

На редовним бирачким мјестима у Фочи до 15.00 часова гласало је 6.567 бирача, односно 39,94 одсто, рекао је предсједник Општинске изборне комисије...

До 11,00 часова излазност у Фочи 17 одсто

На биралиштима у Фочи до 11.00 часова гласало је 2.824 бирача, односно 17 одсто од укупно уписаних у бирачки списак, рекао је Радио...

ОИК: Избори почели без проблема, једно изборно мјесто отворено са закашњењем

У општини Фоча једно бирачко мјесто отворено је са закашњењем, док за бирачко мјесто у Поповом Мосту подаци о времену отварања нису...