Насловна Друштво Удружење РВИ и фочанске „Делије“ помогли двије породице из Фоче

Удружење РВИ и фочанске „Делије“ помогли двије породице из Фоче

28 C
Foča

Удружења ратних војних инвалида из Фоче куповином сточне хране у вриједности од 200 марака помогло је једном од чланова ове организације, док су у сарадњи са навијачком групом „Делије Фоча“ куповином основних животних намирница помогли и петочлану породицу из ове категорије.

Предсједник Предсједништва Удружења ратних војних инвалида Фоча, Драган Милановић рекао је да су средства за куповину сточне хране обезбијеђена из буџета Удружења , док су фочански навијачи „црвено-белих“ акцију помогли са додатних 200 марака.

-Водили смо рачуна да помогнемо најугроженије вишечлане породице. У току прошле године за помоћ ратним војним инвалидима издвојили смо око шест и по хиљада марака, с тим да је помоћ у вриједности од пет хиљада марака, кроз програме подршке овој категорији становништва, обезбијеђена преко Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида Републике Српске-рекао је Милановић.

Он је истакао да су у протеклој години два ратна војна инвалида из Фоче кроз овај програм добила по 2.500 марака неповратних средстава, како би покренули породичне послове, у виду куповине стоке и покретања производње хране .

-Имамо обећања Владе Републике Српске да ће се у овој години бити повећана средства за програме подршке ратним војним инвалидима, а први конкурс за ову намјену очекујемо у априлу- навео је Милановић.

Он је додао да је заједнички став свих Удружења која заступају права ратних војних инвалида да наредне активности буду усмјерене ка побољшању услова како би ратни војни инвалиди могли да оснују газдинство, уз обавезу да себи уплаћује доприносе.

Општинско Удружење ратних војних инвалида окупља 250 чланова из Фоче.

Посљедњи текстови

Бригу о оралном здрављу почети од малих ногу

Брига о оралном здрављу треба да почне од најраније животне доби, како би се обољења зуба спријечила и излијечила на вријеме, поручено...

Челебићи и Мештревац сутра без струје

Подручје Челебића и Мештревца сутра ће бити без напајања електричном енергијом у временском периоду од 10.00 до 14.00 часова.

ЦКИ Фоча: Школа сликања за љубитеље умјетности

Центар за културу и информисање организовао је радионицу „Школа сликања“ у којој су учествовали ученици фочанских основних и средњих школа, као и...

Без струје сутра дио Доњег Поља

Без струје ће сутра од 9 до 15 часова бити дио Доњег Поља иза бензинске пумпе, у улицама Дејтонска и Младе Босне.

Прослављена крсна слава спомен-цркве у Горњој Јошаници

Светом литургијом и славским обредом спомен-црква Светих Ћирила и Методија у Горњој Јошаници прославила је своје небеске заштитнике. Бројни православни вјерни народ...