Насловна Друштво Ujedinjeni u humanosti za “Tračak nade”

Ujedinjeni u humanosti za “Tračak nade”

0.8 C
Foča

Studenti Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta “Sveti Vasilije Ostroški”, osnovci, srednjoškolci i folkloraši iz Foče ujedinili su se u zajedničkom cilju da za djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju Servis centra “Tračak nade” prikupe pomoć i usmjere je onima kojima je najpotrebnija. Na kulturno-humanitarnoj večeri koju su udruženim snagama organizovali od ulaznica i dobrotvorom Fočaka prikupljeno je oko 800 maraka. Uplata sredstava nastavila se i narednih dana, a organizatori humane akcije kažu da su na ovaj način ukupno prikupili više od 1 200 maraka.

Picture 007

Pod sloganom „Pustite djecu k meni, jer takvih je Carstvo Božije“, na sceni gradskog pozorišta zaigralo se i zapjevalo za “Tračak nade”.

Oktet Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta prikazao je svu ljepotu duhovne muzike.

Učenici OŠ “Veselin Masleša” i “Sveti Sava” i Srednjoškolskog centra neobičnim glumačkim i muzičkim tačkama obradovali su prisutne, a fočanski KUD sa pregrštom igre i pjesme.

Picture 032

Gromoglasnim aplauzom pozdravljen je i nastup štićenika “Tračka nade” koji su poručili da smo pod nebeskom kapom svi različiti, ali jednaki.

Budući teolozi ističu da na ovaj način ispunjavaju misiju i riječi jevanđelja o nošenju bremena i ljubljenja bližnjeg svoga.

-Ideja je potekla od studenata prve godine, a mi smo ti koji prvi treba da budu humani, da pokazuju narodu humanost i uče ih dobrom činjenju. Zato smo se organizovali i posvetili ovo veče onima kojima je najpotrebnija-rekao je Predrag Milinković, student prve godine Bogoslovskog fakulteta.

Picture 033

Svoju humanost studenti Bogoslovskog fakulteta pokazuju i svakodnevnim volontiranjem u Servis centru “Tračak nade”.

-Nama svaka pomoć puno znači, drago nam je što su se na ovu manifestaciju pored studenata odazvali, sugrađani i ustanove sa kojima imamo dobru saradnju. Sve što se radi zajedničkim snagama se radi, a pokušavamo što više da pomognemo populaciji u Udruženju i roditeljima-kazala je Jelena Vilotić, direktorka Centra.

Picture 006

Servis centar “Tračak nade”  okuplja 65 osoba sa poteškoćama u razvoju iz Foče, Goražda, Ustikoline i Čajniča i među pet centara je ovog tipa u BiH.

Последњи текстови

Јануарске свечаности: Вечерас представа „Цигани, идемо“

Представа  „Цигани, идемо“ Аматерског позоришта Фоча биће изведена вечерас , у 19.00 часова, у Градском позоришту Фоча. Ова драма,...

Облачно и вјетровито, послијеподне киша

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати промјенљиво до претежно облачно и вјетровито вријеме, послијеподне мјестимично са кишом, а у...

Повећан број пацијената са симптомима респораторних вирусних инфекција

Протеклих дана у Дому здравља у Фочи повећан је број пацијената који се јављају са симптомима респораторних вирусних инфекција. Како су...

Утврђен термин седмог ОК феста на Тјентишту

Седмо издање музичког фестивала Нектар ОК фест биће одржано на Тјентишту од 17. до 19. јула ове године, саопштили су данас организатори.

У понедјељак књижевно вече са Нелетом Карајлићем

У Градском позоришту у Фочи у понедјељак, 3. фебруара биће одржано књижевно вече са Нелетом Карајлићем. Познати музичар, композитор и писац...