Насловна Друштво Ujedinjeni u humanosti za “Tračak nade”

Ujedinjeni u humanosti za “Tračak nade”

19 C
Foča

Studenti Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta “Sveti Vasilije Ostroški”, osnovci, srednjoškolci i folkloraši iz Foče ujedinili su se u zajedničkom cilju da za djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju Servis centra “Tračak nade” prikupe pomoć i usmjere je onima kojima je najpotrebnija. Na kulturno-humanitarnoj večeri koju su udruženim snagama organizovali od ulaznica i dobrotvorom Fočaka prikupljeno je oko 800 maraka. Uplata sredstava nastavila se i narednih dana, a organizatori humane akcije kažu da su na ovaj način ukupno prikupili više od 1 200 maraka.

Picture 007

Pod sloganom „Pustite djecu k meni, jer takvih je Carstvo Božije“, na sceni gradskog pozorišta zaigralo se i zapjevalo za “Tračak nade”.

Oktet Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta prikazao je svu ljepotu duhovne muzike.

Učenici OŠ “Veselin Masleša” i “Sveti Sava” i Srednjoškolskog centra neobičnim glumačkim i muzičkim tačkama obradovali su prisutne, a fočanski KUD sa pregrštom igre i pjesme.

Picture 032

Gromoglasnim aplauzom pozdravljen je i nastup štićenika “Tračka nade” koji su poručili da smo pod nebeskom kapom svi različiti, ali jednaki.

Budući teolozi ističu da na ovaj način ispunjavaju misiju i riječi jevanđelja o nošenju bremena i ljubljenja bližnjeg svoga.

-Ideja je potekla od studenata prve godine, a mi smo ti koji prvi treba da budu humani, da pokazuju narodu humanost i uče ih dobrom činjenju. Zato smo se organizovali i posvetili ovo veče onima kojima je najpotrebnija-rekao je Predrag Milinković, student prve godine Bogoslovskog fakulteta.

Picture 033

Svoju humanost studenti Bogoslovskog fakulteta pokazuju i svakodnevnim volontiranjem u Servis centru “Tračak nade”.

-Nama svaka pomoć puno znači, drago nam je što su se na ovu manifestaciju pored studenata odazvali, sugrađani i ustanove sa kojima imamo dobru saradnju. Sve što se radi zajedničkim snagama se radi, a pokušavamo što više da pomognemo populaciji u Udruženju i roditeljima-kazala je Jelena Vilotić, direktorka Centra.

Picture 006

Servis centar “Tračak nade”  okuplja 65 osoba sa poteškoćama u razvoju iz Foče, Goražda, Ustikoline i Čajniča i među pet centara je ovog tipa u BiH.

Последњи текстови

Настављају се радови на раскресивању трасе далековода

Електричари фочанске Електродистрибуције и сутра ће радити на раскресивању и уклањању растиња на траси далековода који струјом снабдијева  села, Крну Јелу, Рајковиће,...

ОО СДС: Неодржавање сједнице локалног парламента-договорени бојкот скупштинске већине

Општински одбор Српске демократске странке осудио је данашње неодржавање сједнице локалног парламента наводећи да се ради о „очигледном договореном бојкотовању од стране...

Мале хидроелектране-монструми који уништавају фочанске ријеке

„Не дамо фочанске ријеке“, „Мале хидроелектране-велика штета“, „Зауставимо екоцид“, „Вода је слобода“, „Стоп изградњи хидроелектрана на Бјелави“, поруке су које су послали...

СО Фоча без кворума: Одложена расправа о малим ХЕ на Бјелави

Сједница Скупштине општине Фоча на којој је данас, између осталог, требало да се разматра информација о активностима на изградњи малих хидроелектрана на...

Прекиди у напајању струјом

Због раскресивања и уклањања растиња на траси далековода, данас су без струје, у периоду од 07:00 до 16:00 часова Горња и Доња...