Насловна Друштво Univerzitetska bolnica Foča: Stigao savremeni CT aparat

Univerzitetska bolnica Foča: Stigao savremeni CT aparat

8.4 C
Foča

U Univerzitetsku bolnicu Foča stigao je novi CT aparat vrijedan milion i po maraka koji je obezbijedila Vlada RS kroz višemilionski projekat rekonstrukcije i dogradnje paviljona ove zdravstvene ustanove i nabavke savremene opreme čija realizacija je u toku. Zahvaljujući novom CT aparatu, koji je dvostruko brži od postojećeg, fočanska bolnica smanjiće listu čekanja i omogućiti bolju dijagnostiku i zdravstvenu zaštitu pacijentima.

U Univerzitetskoj bolnici Foča u toku je rekonstrukcija zgrada i prilagođavanja savremenom funkcionisanju koje prati i nova oprema. Prva zgrada koja će uskoro dobiti sve uslove za efikasno dijagnostikovanje i liječenje je buduća poliklinika, u kojoj će biti smješteno više od 30 ambulanti. Među opremom, koja uporedo stiže, našao se savremeni CT aparat koji će značajno unaprijediti i ubrzati dijagnostiku, a njegovom upotrebom smanjiće se čekanje pacijenata i odlazak u druge zdravstvene ustanove.

-Vidjeli smo svi rezultate ovog projekta koji ide zadovoljavajućim tokom. Poliklinika će ubrzo biti završena, stigao je skener najnovije generacije, koji će, pored našeg postojećeg, omogućiti brže zbrinjavanje pacijenata, neće biti nikakvih čekanja ni redova, stojimo na usluzi i drugim pacijentima izvan područja naše filijale kao i do sada-rekao je direktor bolnice Radmil Marić.

Uvjerivši se u dinamiku radova, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, Alen Šeranić,  istakao je da se projekat rekonstrukcije i opremanja fočanske bolnice odvija dobro.

-Nadam se da će time svi ovi mladi ljudi koji studiraju ovdje na Medicinskom fakultetu, svi zaposleni i pacijenti dobiti kvalitetne uslove i savremenu opremu, a naročito koji ovdje uče, rade i usavršavaju se dati svoj doprinos stručnom i naučnom medicinskom radu u RS-rekao je Šeranić.

Vlada RS je početkom godine odobrila 16,3 miliona maraka modernizaciju Univerzitetske bolnice u Foči, što je do sada jedno od najvećih ulaganja u ovu zdravstvenu ustanovu koje će donijeti najviše koristi stanovništvu gornjodrinske i hercegovačke regije. Premijer Srpske Radovan Višković poručuje-cilj nam je funkcionalno zdravstvo u Republici Srpskoj.

-Očekujemo da ovaj posao bude negdje do kraja godine završen i da možda već za Dan Republike otvorimo sve ovo, da našim građanima, studentima i zaposlenima ovdje damo objekat na dalje korištenje sa jednom jedinom željom – a to je da poboljšamo uslove i života i rada svih onih koji treba da dobiju uslugu u jednoj ovakvoj kvalitetnoj ustanovi-rekao je Višković.

Bolnica će, ulaganjem Vlade Srpske, dobiti nove operacione sale, koronarnu jedinicu, kompletnu dijagnostičku opremu za medicinsku radiologiju i angio salu, dječje i sva ostala odjeljenja. U ovoj ustanovi, koja je i nastavno-naučna baza, Medicinskog fakulteta, na godišnjem nivou liječi se više od 13.000 pacijenata iz svih krajeva Republike Srpske i Federacije.

Последњи текстови

Ђокић: Социјалисти се залажу за економски развој и нова радна мјеста

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић поручио је у Фочи да се ова странка залаже за економски развој који ће довести до социјалне...

Епидемиолошка ситуација у Фочи и даље нестабилна

Епидемиолошка ситуација у Фочи и даље је нестабилна. Међу зараженима је доста млађе популације и запослених у јавном и приватном сектору. Љекари...

У четвртак сједница локалног парламента

Приједлог одлуке о оснивању Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Фоча и Приједлог стратегије развоја локалних путева и улица за период 2020-2029.године, међу најважнијим су...

Почела реконструкција Светосавске улице

Предузеће „Србињепутеви“ почело је прву фазу реконструкције Светосавске улице у Фочи која подразумијева замјену ивичњака и асфалтирање коловоза у дужини од 210...

Нови пројекат- Реконструкција водоводне мреже у Миљевини

Општина Фоча је обезбиједила нови пројекат реконструкције водоводне мреже у Миљевини , који је саставни дио друге фазе реконструкције водовода.Међународни експертски тим...