Насловна Друштво Универзитетска болница: У Фочи нема обољелих пацијената са сумњом на вирус корона

Универзитетска болница: У Фочи нема обољелих пацијената са сумњом на вирус корона

4.6 C
Foča

У Универзитетској болници Фоча за сада нема обољелих пацијената са сумњом на вирус корона, потврђено је за Родио Фочу у овој здравственој установи.

На недавно одржаном састанку надлежних служби и установа у општини Фоча поводом појаве вируса корона, донесене су мјере и препоруке у смислу превенције и реаговања у случају појаве овог вируса.

Грађанима Фоче препоручено је да избјегавају путовања у земље у којима су већ потврђени случајеви обољелих од  вируса корона и упућен апел да не подлијежу паници и непровјереним информацијама.

У Републици Српској нема нових потврђених случајева заразе вирусом корона , а тренутно су под здравственим надзором 240 лица која су допутовала из подручја захваћених вирусом корона и три лица позитивна на овај вирус, која су тренутно без симптома, саопштено је данас из Института за јавно здравство Српске.

Из Института напомињу да надзор подразумијева здравствене прегледе и епидемиолошко испитивање лица која су била у контакту са обољелим, клицоношом или су боравила у жаришту заразне болести.

Препорука за грађане који су у посљедњих 14 дана боравили у Италији, посебно на сјеверу те земље, али и у Кини, Јужној Кореји и Ирану јесте да се телефонски јаве надлежним домовима здравља ради савјета о даљем поступању.

Посљедњи текстови

Бесплатно скијање за дјецу из Фоче на скијалиштима на Јахорини и у Чајничу

Општина Фоча обезбиједила је бесплатан превоз и ски пас у Олимпијском центру „Јахорина“, те на скијалишту „Злодо“ код Чајнича, за дјецу скијаше...

Сутра пливање за Часни крст на Ћехотини и Бистрици

Богојављенско пливање за Часни крст на ријеци Ћехотини у Фочи сутра ће бити први пут организовано код Градског стадиона.

У петак позоришна представа о Милунки Савић

Глумица Весна Станковић извешће на сцени Градског позоришта у Фочи у петак, 21. јануара у 19.00 часова монодраму „Милунка“ београдског театра „Балкан...

Стонотенисери играли у част Драгана Зечевића Зеке

Стонотенски клуб Перућица организовао је у Спортској сали „Партизан“,   осми Меморијални турнир Драган Зечевић Зека, на којем су се стонотенисери такмичили у...

Зимски вашар – манифестација која одушевљава Фочаке свих генерација

Слатке и слане делиције, палачинци, кокице, пецива, бакини колачи и чоколадни сладоледи само су неки од посластица који су се нашли на...