Насловна Друштво Upisi djece u prvi razred i ljekarski pregledi obaviće se nakon Vaskrsa

Upisi djece u prvi razred i ljekarski pregledi obaviće se nakon Vaskrsa

5.8 C
Foča

U prvi razred u školskoj 2015/2016. godini upisuju se djeca koja do 1. septembra ove godine navršavaju šest godina. Mogu se upisati i djeca starija od šest godina koja zbog bolesti ili iz drugih opravdanih razloga nisu upisana u školu.

Na zahtjev roditelja, a na osnovu mišljenja Komisije za upis, u prvi razred mogu biti upisana i djeca koja do kraja ove godine navršavaju šest godina.

Upis djece u Osnovnu školu Sveti Sava obaviće se 23. i 24. aprila u vremenu od 8 do 15 časova u centralnoj školi, dok će se upis djece u Područnu školu u Miljevini obaviti 29. aprila od 12 do 15 časova.

os sveti sava

Prije upisa utvrđuje se zdravstvena sposobnost djeteta. Ljekarski pregledi obavljaće se od 14 do 24. aprila u vremenu od 8 do 14 časova u Domu zdravlja u Foči, a za djecu iz Miljevine ljekarski pregledi obaviće se 29. aprila od 11 do 13 časova u mjesnoj ambulanti.

Upis djece u prvi razred OŠ “Veselin Masleša” biće obavljen 23.i 24.aprila od 10 do 17 časova kada se mogu upisati djeca koja će pohađati centralnu školu.

Za mališane sa područja Broda i Mješaja upis je predviđen 28.aprila od 11 do 13 časova, a sa područja Popovog Mosta istog dana od 11 do 12 časova.

 os veselin maslesa

Ljekarski pregledi za učenike iz gradskog područja obavljaće se u Domu zdravlja od 14. do 24.aprila, u vremenu od 8 do 14 časova. Za djecu sa Broda i Mješaja ljekarski pregledi na rasporedu su 28.aprila od 11 do 13 časova u ambulantni na Brodu. Djeca,  koja će biti upisana u područnu školu na Popovom Mostu, ljekarske preglede mogu obaviti u ambulantni na Tjentištu 28.aprila od 11 do 12 časova.

Pri upisu djece u prvi razred roditelji su dužni školama dostaviti rodni list, ljekarsko uvjerenje i potvrdu o stalnom mjestu boravka.

Prilikom upisa obavezno je poštovanje školskog upisnog područja, koje se dokazuje potvrdom o stalnom mjestu boravka.

Последњи текстови

Одбојкаши Маглића огорчени на Савез БиХ, болест их спријечила да се боре за бодове

У Одбојкашком клубу „Маглић“ из Фоче, у којем су шесторица првотимаца са симптомима вируса корона у изолацији, огорчени су на Одбојкашки савез...

Општина Фоча: Подршка вантјелесној оплодњи

Општина Фоча расписала је конкурс за суфинансирање трошкова једне процедуре вантјелесне оплодње, што је једна од редовних мјера у оквиру пронаталитетне политике,...

ОШ „Свети Сава“ у програму енергетске ефикасности

Начелник општине Фоча Радисав Машић потписао је уговор са представницима Министарства урбанизма, грађевинарства и екологије Републике Српске о реализацији пројекта енергетске ефикасности...

Шеранић: Обустава наставе превентивна мјера

Поновно затварање школа и онлајн настава у Српској изазавали су велико незадовољство јавности. Најнезадовољнији су родитељи који тврде да...

Шеранић у Фочи: Породична окупљања свести на најмању мјеру

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић разговарао је у Фочи са начелником Радисавом Машићем, директорима Дома здравља и Центра...