Насловна Друштво Упозорење Кризног штаба: Кривичне пријаве за изазивање пожара

Упозорење Кризног штаба: Кривичне пријаве за изазивање пожара

-5 C
Foča

Општински штаб за ванредне ситуације упозорио је грађане да ће надлежни органи подносити кривичне пријаве против сваког ко изазове пожар, јер је стање са пожариштима постало алармантно и то у ситуацији када су сви ресурси, па тако и ватрогасци са својим средствима и опремом, стављени у функцију извршавања мјера заштите од вируса корона.

На сједници Штаба истакнуто је да су у овој години регистрована 72 пожара, од чега више од тридесет у марту и првој седмици априла, а да је најчешћи узрок несавјесно понашање грађана при чишћењу имања и спаљивању корова.

Замјеник начелника општине Зоран Елез каже да су пожари постали свакодневица, а почетком ове седмице забиљежено их је шест у једном дану.

„Ватрогасци су ангажовани на прању и чишћењу улица и ово им ствара велики проблем и зато апелујемо да грађани када пале растиње буду опрезни. Против лица која буду изазвала пожар подносиће се кривичне пријаве, бићемо ригорозни, неће се никоме праштати и уколико дођемо до онога ко је изазвао пожар биће санкционисан најстрожим мјерама“,упозорио је Елез.

Последњи текстови

Почиње вакцинација против сезонског грипа

Регионални центар Института за јавно здравство Фоча набавио је 1.200 доза вакцина за бесплатну вакцинацију, те 150 доза комерцијалне вакцине.

Учесници избора у Фочи оцјењују резултате

У будућем сазиву фочанског парламента одборнике ће, на основу прелиминарних и још непотпуних резултата локалних избора, имати девет странака.

УБ Фоча: Контакт телефони за информације о стању хоспитализованих

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске објавило је контакт бројеве телефона здравствених установа посредством којих грађани могу добити информације у вези...

ПУ Фоча: Обиљежен Аранђеловдан

Полицијска управа Фоча, у складу са епидемиолошком ситуацијом, обиљежила је крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Аранђеловдан. У Храму...

Радовић:Будућност дјеце једина инвестиција друштва која се исплати

Комплетна друштвена заједница, појединци и институције које се баве дјецом дужне су радити и доносити одлуке које су најбоље за дијете и...