Насловна Друштво Uvodna PHV radionica održana u Foči

Uvodna PHV radionica održana u Foči

-5.5 C
Foča

Proteklog vikenda u našem gradu održana je uvodna PHV radionica. Promocija humanih vrijednosti je program koji je finansiran i realizovan od strane društva Crvenog križa/krsta Bosne i Hercegovine. Mladi aktivisti fočanskog Crvenog krsta na ovoj radionici iznijeli su svoje ideje i sad imaju mjesec i po dana da urade projekte u svojoj lokalnoj zajednici.

Predavači iz Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine, sa aktivistima fočanskog Crvenog krsta, održali su radionicu na kojoj su uputili mlade u sam rad Crvenog krsta, upoznali ih sa njegovim istorijatom te su nakon toga pisali  projekte   prilagođene njihovom uzrastu kako bi kasnije mogli sami raditi projekte s ciljem promocije svoje lokalne zajednice.

Instruktorica Crvenog križa iz Zenice, Mirela Odžić, zadovoljna je saradnjom sa Fočacima i kaže:

“Učesnici radionice su imali nekoliko jako zanimljivih ideja, koje ako se realizuju, mi planiramo da koristimo za primjere u budućim radionicama. Neke od ideja bile su Promocija prirodnih ljepota vaše opštine, te  Saniranje kaldrme po kojoj je Foča prepoznatljiva.”

Sekretar OO Crvenog krsta u našem gradu Snežana Kovač, ističe da je zadovoljna današnjom radionicom, da su predložene teme inovativne, te da je najljepše kada mladi mladima prenose znanja u pisanju projekata.

Volonter i aktivistkinja fočanskog Crvenog krsta, Vedrana Radović, predložila je da opština Foča, sa svojim prirodnim ljepotama, postane turistički brend.

„Projekat koji ćemo raditi je na temu Promocije prirodnih ljepota Foče. Naša ideja je da se čuje glas o Foči, da ljudi steknu neku svijest o nama, da postanemo svijetski brend po pitanju turizma. Bazirali bismo se na Tjentište, jer na njemu ima veliki turistički potencijal.“

Aktivisti fočanskog Crvenog krsta iznijeli su svoje prijedloge, sad imaju mjesec i po dana da urade projekte u svojoj lokalnoj zajednici nakon čega slijedi završna PHV radionica, na kojoj će se družiti svi učesnici radionica iz sedam bosanskohercegovačkih gradova.

Последњи текстови

Изложба фочанских средњошколаца: Рециклажом до умјетности

Да се отпад и материјали из природе могу претворити у нешто лијепо и корисно, изложбом скулптура израђених од рециклираног материјала показали су фочански средњошколци....

Јединствена фочанска природа на екранима Мадрида

Видео Туристичке организација Републике Српске „Ништа пуно али пуно више“ (Nothing much but much more) освојио је гран-при за најбољи туристички филм...

У недјељу откривање бисте професору Мићу Машићу

У Средњошколском центру у Фочи, у недјељу ће свечано бити откривена биста покојног професора Мића Машића, саопштено је из ове установе.

У недјељу Светосавска академија- златник за прву бебу

Општина Фоча и Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, већ традиционално, уочи Савиндана, у недјељу 26. јануара, у Градском позоришту организоваће Светосавску академију.

Претежно сунчано

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно сунчано, а увече се очекује наоблачење. Вјетар ће...