Насловна Спонзорисано „VELUX“: Замјена кровних прозора није баук

„VELUX“: Замјена кровних прозора није баук

13.9 C
Foča

Сви који живе у поткровљу, а са стрепњом дочекују зиму вјероватно нису ријешили најважнију ствар везану за њихове домове – кровне прозоре. Дотрајале кровне прозоре ћете препознати по водици која се налази између два стакла и иде горе-доље са отварањем, дрвени рам тотално пропао, струјање ваздуха усљед дотрајалих дихтунга… Можда је вријеме да се они ипак промијене?

Није једноставно ако не знате поступак и немате стручни тим који ће вас пратити у овом процесу. Ево корака замјене кровног прозора:  

1. Демонтажа старог кровног прозора- Прије почетка демонтаже треба предузети одређене безбједносне мјере. Прозор који се мијења, често буде у јако лошем стању и постоји могућност ломљења његових дијелова (стакло, браве, опшивке…)

2. Припрема отвора у кровној конструкцији за нови кровни прозор- Најчешћи разлог замјене прозора је продор воде на самом прозору. Дио воде заврши у кровној конструкцији. Када демонтирамо стари прозор, провјеримо стање кровне конструкције на мјесту гдје је био прозор и по потреби замијенимо труле дијелове дрвене кровне конструкције (носеће греде, кровне летве, дашчане подлоге).

3. Уградња кровног прозора- Уградња кровног прозора се врши искључиво по упутству за уградњу и по спецификацији произвођача.

4. Украјање кровног покривача- Велику улогу у уградњи кровног прозора има правилно постављање кровног покривача. Само правилно постављен кровни покривач око прозора обезбјеђује водонепропусност између прозора и кровног покривача.

5. Израда унутрашње облоге око кровног прозора- Основно правило је да горња површина облоге буде хоризонтална, а доња површина облоге буде вертикална.

6. Уградња ролетни- Ово је посљедња радња приликом уградње прозора. Ролетне се уграђују послије завршетка свих радова, да би спријечили њихово прљање. Ролетне помажу бољем комфору у вашем поткровљу, са вањским тендама ћете спријечити претјерано загријавање, а уз унутрашње ролетне постижете или дјелимично или потпуно замрачење у било које доба дана.

7. Редовно сервисирање прозора- Важну улогу у дуготрајности прозора има редовно одржавање и сервисирање прозора.

И даље вам звучи компликовано? Позовите „VELUX“ стручни тим на број телефона 033/626-494 за савјет око одабира кровног прозора, препоруке гдје купити прозор, као и контакт овлаштеног мајстора. Овлаштени мајстор може прије куповине доћи на бесплатно савјетовање на објекту.

„VELUX“ кровне прозоре потражите по акцијским цијенама код дистрибутера у Фочи – СЗТР „Чанчар“ у Јеврејској 13 (066/162-753) и „Темика“ у Улици цара Душана (058/214-814).

Погледајте искуство купаца „VELUX“ прозора.

Посљедњи текстови

Света тајна јелеосвећења у Светосавском храму

Света тајна јелесовећења служиће се сутра у Храму Светог Саве у Фочи од 17.00 часова, најављено је из Црквене општине Фоча.

Бошњаци: У Фочи не осјећамо никакав вид угрожености

Грађани Фоче бошњачке националности из више мјесних заједница данас су одржали састанак са начелником и предсједником Скупштине ове општине Миланом Вукадиновићем и...

Лоша инфраструктура кочи развој дрвопрераде

Дрвопрерађивачки погони, који послују у оквиру Индустријске зоне Брод на Дрини, годинама се суочавају са лошим снабдијевањем водом и струјом и другим...

Регионални избори у Синдикату управе

У оквиру редовних изборних активности, јуче је у Фочи одржана сједница Регионалног одбора Синдиката управе РС за регију Фоча/Вишеград, којом је предсједавао...

Сјећање на погинуле у Кратинама и Козјој Луци

Борачка организација Фоча у петак, 23. априла, обиљежиће 28 година од погибије 11 бораца Миљевинског батаљона Војске Републике Српске у Кратинама код...