Header
ХРОНИКА

Од посљедица удеса, преминуо возач из Требиња

14.10.2023 | 00:00
Од посљедица удеса, преминуо возач из Требиња

Возач чији су иницијали Б.Р. из Требиња,  који је тешко повријеђен у саобраћајној несрећи у мјесту Тухаљи, на магистралном путу Фоча-Сарајево, преминуо је у Универзитетској болници, саопштено је из Полицијске управе Фоча.

Несрећа се догодила у кањону ријеке Бистрице јуче око 9,30, када су се директно сударила два возила и то „рено“, којим је управљао Б.Р. из Требиња и „пежо“, којим је управљала А.Х. из Бара.

Оба возача тешко су повријеђена и превезена су на лијечење у Универзитетску болницу Фоча, а током протекле ноћи седамдесетчетворогодишњи возач из Требиња подлегао је повредама.

Из Полицијске управе наводе да је до саобраћајне незгоде дошло усљед неприлагођене брзине условима и стању пута и непридржавања стране кретања возила.

Увиђај су извршили полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Фоча и о свему је  обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње који је наложио да се предузму све мјере и радње у циљу документовања саобраћајне незгоде.

Истог дана, око 18,45 часова, догодила се још једна саобраћајна несрећа на подручју општине Фоча и то на магистрали Фоча-Горажде, у мјесту Паунци, када су се сударила два теретна возила, при чему је један возач тешко, а други лакше повријеђен.

Тешке тјелесне повреде задобио је Ј.В. из Фоче, возач теретног возила „ман“, а лакше је повријеђен П.О, такође из Фоче, возач теретног возила „волво“, власништво фирме за превоз угља и обојица су превезена у Универзитетску болницу Фоча на даље лијечење, наведено је из Полицијске управе.

Како незванично сазнајемо, до несреће је дошло када је возило „волво“ прешло у траку за престројавање и ударило предњи дио возила „ман“, које је започело скретање улијево из правца Фоче.

Увиђај су извршили полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Фоча.

Обавијештен је тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње, који је наложио да се предузму све мјере и радње у циљу документовања саобраћајне незгоде.

Из полиције апелују да возачи да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајне знакове  те хоризонталну и вертикалну сигнализацију и да брзину прилагоде условима и стању пута.

Новинар: Игор


SHARE: