Naslovna Društvo Više od osamdeset budućih prvačića u pripremnom programu u vrtiću i školama

Više od osamdeset budućih prvačića u pripremnom programu u vrtiću i školama

15 C
Foča

U Foči je danas počeo program pripreme za polazak u školu za 82 djece koja nisu bila uključena u vaspitno-obrazovni program predškolske ustanove.

Program će biti realizovan do 29. maja, a djeca će biti smještena u tri grupe u Dječijem vrtiću “Čika Jova Zmaj”, te grupama u školama u Brodu na Drini i Miljevini.

Osim podsticanja i razvijanja svijesti roditelja o važnosti i značaju ranog učenja djece, program, prema riječima direktorice fočanskog vrtića Slađane Vladičić, podrazumijeva i sve aspekte razvoja djece- psihofizički, razvoj govora, stvaralaštva i socioemocionalni razvoj, kao i rad na razvoju krupne i fine motorike. 

Vladičićeva je dodala da je trajanje programa po 180 minuta ili tri časa dnevno, te da troškove realizacije snose Ministarstvo prosvjete i kulture RS i Opština Foča.

Poslednji tekstovi

Tri nova slučaja zaraze u Srpskoj

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj registrovana su tri nova slučaja virusa korona, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Policijska uprava Foča obilježila Dan policije

Prisluživanjem svijeća, odavanjem pomena ispred spomen-obilježja stradalim pripadnicima policije Policijska uprava Foča obilježila je Dan policije – 4. april.  

Epidemiološka situacija u Foči pod kontrolom

Epidemiološka situacija na području Foče je zadovoljavajuća i pod kontrolom. Nema oboljelih od virusa korona, u kućnoj izolaciji nalaze se 53 lica,...

U Srpskoj 25 novih slučajeva, ukupno 299 zaraženih

Virusom korona zaraženo je još 25 osoba u Srpskoj, saopštio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Za vikend zabrana kretanja van mjesta prebivališta

Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak o zabrani kretanja građanima izvan njihovog mjesta prebivališta od subote u 12.00 do nedjelje u 18.00...