Насловна Друштво Vodostaji rijeka u blagom porastu

Vodostaji rijeka u blagom porastu

28 C
Foča

Usljed obilnih kišnih padavina prethodnih dana, kao i porasta temperature i topljenja snijega na planinama, došlo je do blagog porasta vodostaja svih rijeka na području opštine Foča.

Ovaj porast naročito je izražen na rijeci Bistrici koja se izlila na putnoj komunikaciji Brod na Drini-Miljevina, potvrdio je Čedo Zelović, komandir opštinskog štaba Civilne zaštite.

-Ja sam se prije pola sata vratio iz naselja Miljevina gdje je jedna zgrada u novom naselju potpuno okružena vodom. Gore postoji i problem sa fekalijama, pošto su vodom pokriveni i vodovod i kanalizacija, a moraćemo vidjeti da se tim ljudima nekako dostavi pitka voda. Pratimo stanje i dalje i ponovo ćemo krenuti u Miljevinu-rekao je Zelović.

Iz opštinskog štaba Civilne zaštite upozorili su stanovništvo da se u toku noći i sutrašnjeg dana očekuju velike količine padavina, te da postoji opasnost od izlivanja rijeka i bujičnih potoka.

-Najavljuje se još padavina narednih dana i ovim putem bih upozorio stanovništvo naročito u priobaljima da sklone sve stvari i materijalna dobra i da vode računa o tome. Pogotovo apelujem na đake u školama, zbog bujučnih potoka i rijeka,  da vode računa prilikom prelaska. Ukoliko dođe do određenih problema apelujem na sve da pozovu broj 123, koji je besplatan, i mi ćemo preduzeti određene mjere-rekao je Zelović.

Посљедњи текстови

Бригу о оралном здрављу почети од малих ногу

Брига о оралном здрављу треба да почне од најраније животне доби, како би се обољења зуба спријечила и излијечила на вријеме, поручено...

Челебићи и Мештревац сутра без струје

Подручје Челебића и Мештревца сутра ће бити без напајања електричном енергијом у временском периоду од 10.00 до 14.00 часова.

ЦКИ Фоча: Школа сликања за љубитеље умјетности

Центар за културу и информисање организовао је радионицу „Школа сликања“ у којој су учествовали ученици фочанских основних и средњих школа, као и...

Без струје сутра дио Доњег Поља

Без струје ће сутра од 9 до 15 часова бити дио Доњег Поља иза бензинске пумпе, у улицама Дејтонска и Младе Босне.

Прослављена крсна слава спомен-цркве у Горњој Јошаници

Светом литургијом и славским обредом спомен-црква Светих Ћирила и Методија у Горњој Јошаници прославила је своје небеске заштитнике. Бројни православни вјерни народ...