Насловна Друштво Za život male Helene broj telefona 1416 do kraja novembra

Za život male Helene broj telefona 1416 do kraja novembra

20 C
Foča

Pozivom na Emtelov humanitarni broj 1416, koji je otvoren na inicijativu Crvenog krsta Foča, od danas do kraja novembra u Republici Srpskoj i BiH može se darovati jedna konvertibilna marka za liječenje četvorogodišnje Helene Gavran.

Helena Gavran boluje od tumora na mozgu, a za njeno liječenje u Parizu, koje je počelo 10. oktobra, potrebno je 540.000 evra.

Novac se uplaćuje u ratama, a posljednju je potrebno uplatiti do kraja novembra.

U Srbiji i Republici Srpskoj organizovan je veliki broj humanitarnih akcija kojima se prikuplja novac za liječenje riđokose Beograđanke, čiji je otac iz Foče.

U Srbiji postoji mogućnost slanja sms poruke na humanitarni broj, a sada će i u Srpskoj i BiH svi koji žele da pomognu to moći da urade na jednostavan način- pozivom na broj 1416.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Foča Snežana Kovač pozvala je sve ljude dobrog srca da se na ovaj način uključe u akciju.

„Hvala Bogu, nekako smo brzo uspjeli da dobijemo broj, da ne čekamo da se aktivira. Postoji dosta ljudi koji bi darovali, a nisu u prilici da odu do banke, a ovako će to moći da urade a da ne izlaze iz kuće“, kaže Kovačeva.

Ona je posebno pohvalilia fočansku omladinu koja je organizovala veliki broj akcija za Helenu, dodavši da i Crveni krst na ovaj način želi da pomogne.

„To i jeste naša misija da pomognemo svakome onoliko koliko možemo. Broj je aktivan čitav mjesec i na kraju ćemo znati koliko se sakupilo. Nadamo se da će to biti značajan doprinos velikoj akciji prikupljanja pomoći za Helenu“, rekla je Kovačeva.

Ona se zahvalila  medijima koji će narednih 30 dana podsjećati građane na humanitarni broj za Helenu.

„RTRS, ATV, BN i naravno naša Radio Foča su bez bilo kakve naknade prihvatili da objavljuju broj 1416 i da tako pozivaju građane da se uključe u akciju“, navela je Kovačeva.

Porodica Gavran zahvalila se Crvenom krstu u Foči, kao i svim dobrim ljudima koji pomažu liječenje teško oboljele djevojčice.

U Srpskoj i BiH pomoć za Helenu može se uplatiti i na račun njenog djeda Ranka Gavrana, otvoren u Novoj banci, na broj  555-8000016726783.

Последњи текстови

Почела реконструкција Светосавске улице

Предузеће „Србињепутеви“ почело је прву фазу реконструкције Светосавске улице у Фочи која подразумијева замјену ивичњака и асфалтирање коловоза у дужини од 210...

Нови пројекат- Реконструкција водоводне мреже у Миљевини

Општина Фоча је обезбиједила нови пројекат реконструкције водоводне мреже у Миљевини , који је саставни дио друге фазе реконструкције водовода.Међународни експертски тим...

Фоча и Плужине ће заједно унаприједити систем заштите и спасавања

Спасилачке службе Фоче и Плужина заједно ће унаприједити систем заштите и спасавања у пограничном појасу, истакнуто је на другом координационом састанку за...

Општина помаже пчеларима

Удружење пчелара „Полен“ Општина Фоча помоћи ће са 6.000 КМ, саопштено је из локалне управе. Пчеларима је ова година...

Исплаћене по двије стипендије студентима

Фочанским студентима данас су исплаћене по двије стипендије из буџета општине. -Због пандемије вируса корона дошло је до благог...