Насловна Друштво Забрана кретања на снази до 30.марта

Забрана кретања на снази до 30.марта

33.8 C
Foča

Републички штаб за ванредне ситуације забранио је кретање лица на територије Српске од вечерас од 20.00 до 5.00 часова и трајаће до 30. марта.

Закључак о забрани кретања се, између осталог, не односи на здравствене раднике који су на задатку, на лица којима је неодложно потребна помоћ, припаднике МУП-а, лицима којима послодавац изда потврду, као и онима којима МУП изда дозволу.

Непоштовање одлуке ће се кажњавати, а за њено проводођење задужен је МУП.
Одлука ступа на снагу од вечерас.

За лица која се нађу на путу, као што су возачи, вечерас се неће примјењивати мјере, али убудуће морају имати од послодавца потврду о кретању.
Забрана ће се у пуном капацитету примјењивати од сутра, рекао је командант Штаба Радова Вишковић.

Он је истакао да се забрањује кретање за лица старија од 65 година, као и да јеШтаб донио закључак о ограничењу окупљања у вјерским објектима.

Вишковић је рекао да нема промјене када је ријеч о обољелима од вируса, те да је пацијент из Приједора прикључен на респиратор.

Остали, додао је, немају посљедице нити шта указује да им је стање погоршано у односу на јучерашњи дан.

Вишковић је рекао да је један љекар на УКЦ био позитиван на вирус корона и предузете су све мјере заштите.

“Донесен је и закључак о формирању тима за праћење провођења мјера Републичког штаба за ванредне ситуације чији је предсједник Ненад Стевандић”, додао је Вишковић, који је и предсједник Владе.

Он је нагласио да ће Влада Републике Српске издвојити 3.650.000 КМ за набавку покретне болнице са 500 болничких кревета и цијелокупном пратећом опремом у површини од 6.000 квадрата.

“Рок испоруке је десет дана. Набавка је по хитној процедури”, додао је Вишковић и навео да је такав објекат потребан Српској.
Он је истакао да се ради и на набавци респиратора и уређаја за тестирање, а од данас креће и обука додатног броја медицинских радника који ће то радити.
“Циљ нам је да што прије оспособимо центре за тестирање у Бијељини и Фочи. Желимо повећати број тестираних пацијената јер се то показало као добра превентива у ширењу вируса”, појаснио је Вишковић.

Говорећи о томе како треба изгледати потврда послодавца за кретање у периоду када је забрањено, премијер је рекао да треба да садржи основне податке радника, гдје ради и да има потребе радити у том времену, те да мора имати печат.

Посљедњи текстови

Почиње школа пливања, у току упис

На базенима Аква парка „Ушће“ у понедјељак, 11. јула, почиње школа пливања за дјецу узраста од пет до седам година.

СНСД Фоча: Три кандидата за посланике на предстојећим изборима

На предстојећим Општим изборима кандидати општинског одбора Савеза независних социјалдемократа Фоча за посланике у Народној скупштини Републике Српске биће Ненад Лаловић и...

Град уништио усјеве у Закмуру

           Фото: Илустрација Невријеме које је јуче захватило подручје Закмура нанијело је огромну штету на усјевима и воћњацима.

Аква парк “Ушће”: Базени од сутра раде од 9,00

Базени Аква парка „Ушће“ у Фочи од сутра ће радити од 9,00 до 19,00 часова. Како је саопштила Управа...

Због обиљежавања паркинг простора уклонити возила из Шантићеве улице

Општинско Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове саопштило је да су за сутра планирани радови на обиљежавању паркинг простора у Шантићевој...