Насловна Спорт Забрањени тренинзи у школама спорта дјеци до 15 година

Забрањени тренинзи у школама спорта дјеци до 15 година

15 C
Foča

Одлуком Владе Републике Српске о забрани јавних окупљања отказане су све спортске активности дјеце до 15 година старости, а забрањени су и тренинзи у школама спорта, саопштено је из Министарства породице омладине и спорта Републике Српске .

– Без обзира што поједине групе имају мањи број дјеце на тренинзима, суштина одлуке је да се избјегавају било каква окупљања и дужи боравак у групама, нарочито у затвореном простору, како би се превентивно дјеловало и спријечила могућност ширења корона вируса- додаје се у саопштењу.

Из Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске апеловали су на све спортске раднике да поштују превентивне мјере, те да се понашају у складу са инструкцијама надлежних институција, јер је то у најбољем интересу дјеце и свих грађана Републике Српске.

-Уз све мјере које су институције предузеле, потребно је показати друштвену одговорност и испоштовати све смјернице како бисмо се заједно изборили са вирусом с којим се суочавају многе земље у свијету-наводи се у саопштењу.

Последњи текстови

Три нова случаја заразе у Српској

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској регистрована су три нова случаја вируса корона, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите.

Полицијска управа Фоча обиљежила Дан полиције

Прислуживањем свијећа, одавањем помена испред спомен-обиљежја страдалим припадницима полиције Полицијска управа Фоча обиљежила је Дан полиције – 4. април.  

Епидемиолошка ситуација у Фочи под контролом

Епидемиолошка ситуација на подручју Фоче је задовољавајућа и под контролом. Нема обољелих од вируса корона, у кућној изолацији налазе се 53 лица,...

У Српској 25 нових случајева, укупно 299 заражених

Вирусом корона заражено је још 25 особа у Српској, саопштио је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

За викенд забрана кретања ван мјеста пребивалишта

Републички штаб за ванредне ситуације донио је закључак о забрани кретања грађанима изван њиховог мјеста пребивалишта од суботе у 12.00 до недјеље у 18.00...