Naslovna Sport Zabranjeni treninzi u školama sporta djeci do 15 godina

Zabranjeni treninzi u školama sporta djeci do 15 godina

15 C
Foča

Odlukom Vlade Republike Srpske o zabrani javnih okupljanja otkazane su sve sportske aktivnosti djece do 15 godina starosti, a zabranjeni su i treninzi u školama sporta, saopšteno je iz Ministarstva porodice omladine i sporta Republike Srpske .

– Bez obzira što pojedine grupe imaju manji broj djece na treninzima, suština odluke je da se izbjegavaju bilo kakva okupljanja i duži boravak u grupama, naročito u zatvorenom prostoru, kako bi se preventivno djelovalo i spriječila mogućnost širenja korona virusa- dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske apelovali su na sve sportske radnike da poštuju preventivne mjere, te da se ponašaju u skladu sa instrukcijama nadležnih institucija, jer je to u najboljem interesu djece i svih građana Republike Srpske.

-Uz sve mjere koje su institucije preduzele, potrebno je pokazati društvenu odgovornost i ispoštovati sve smjernice kako bismo se zajedno izborili sa virusom s kojim se suočavaju mnoge zemlje u svijetu-navodi se u saopštenju.

Poslednji tekstovi

Tri nova slučaja zaraze u Srpskoj

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj registrovana su tri nova slučaja virusa korona, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Policijska uprava Foča obilježila Dan policije

Prisluživanjem svijeća, odavanjem pomena ispred spomen-obilježja stradalim pripadnicima policije Policijska uprava Foča obilježila je Dan policije – 4. april.  

Epidemiološka situacija u Foči pod kontrolom

Epidemiološka situacija na području Foče je zadovoljavajuća i pod kontrolom. Nema oboljelih od virusa korona, u kućnoj izolaciji nalaze se 53 lica,...

U Srpskoj 25 novih slučajeva, ukupno 299 zaraženih

Virusom korona zaraženo je još 25 osoba u Srpskoj, saopštio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Za vikend zabrana kretanja van mjesta prebivališta

Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak o zabrani kretanja građanima izvan njihovog mjesta prebivališta od subote u 12.00 do nedjelje u 18.00...