Naslovna Društvo Zahtjev ministarstvu da se dio Studentskog doma koristi kao karantin

Zahtjev ministarstvu da se dio Studentskog doma koristi kao karantin

20.8 C
Foča

Opštinski štab za vanredne situacije obratiće se danas Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske zahtjevom da se dio Studentskog doma u Foči ustupi za namjenu opštinskog karantina, odlučeno je na sjednici Štaba.

Za nadzor osoba koje prekrše kućnu izolaciju i za lica koja uđu u BiH, a koje republička inspekcija uputi iz karantina na granici u lokalni karantin, opština Foča je oformila karantin na dvije lokacije- u Klubani Gradskog stadiona, gdje su trenutno smještene četiri osobe koje su stigle iz Crne Gore, te u objektu Omladinskog sportskog centra „Partizan“, gdje za sada nije smješteno nijedno lice.

Zamjenik načelnika opštine Zoran Elez kaže da se ispostavilo da ti objekti ne ispunjavaju u potpunosti uslove , pa se ukazala potreba da se Studentski dom iskoristi za tu namjenu.

„Razmatrali smo mogućnost otvaranja karantina u Studentskom domu, pošto su postojeći kapaciteti na neki način neuslovni, tako da ćemo u toku dana resornom ministarstvu uputiti zahtjev za odobrenje jednog dijela Studentskog doma za karantin“, rekao je Elez.U Foči nema zaraženih virusom korona, a trenutno je pod nadzorom 78 lica, od čega 74 u kućnoj izolaciji i tri u karantinu. 

Poslednji tekstovi

OK avantura se nastavlja: Nektar OK fest od 14. do 16. avgusta

Sedmo izdanje muzičkog festivala Nektar OK fest biće održano na Tjentištu od 14. do 16. avgusta, umjesto u julu kako je to...

U nedelju slava hrama na Osijama

Crkva Svete Trojice na Osijama proslaviće u nedelju krsnu slavu Trojčindan. Sveta liturgija, nakon koje će se obaviti obred...

Kvar na vodovodnoj mreži u Miljevini

Zbog kvara na vodovodnoj mreži u Miljevini došlo je do prekida u vodosnabdijevanju ove mjesne zajednice, saopšteno je iz preduzeća “Izvor”.

SŠC Foča: Rasadničarima stipendija od 100 KM mjesečno

Zanimanje rasadničar nakon više godina vraća se u Srednjoškolski centar Foča i to kao deficitarno, pa će učenici koji ove godine upišu...

Prikupljanje potpisa protiv izgradnje hidroelektrana na fočanskim rijekama

Neformalna grupa građana Foče „Sačuvajmo rijeke Foče“ organizuje prikupljanje potpisa protiv izgradnje hidroelektrana na rijeci Bjelavi i ostalim rijekama na teritoriji opštine.