Насловна Друштво Zbog nedostatka kvoruma odgođena sjednica SO Foča

Zbog nedostatka kvoruma odgođena sjednica SO Foča

28 C
Foča

Nastavak 22.redovne sjednice SO Foča koji je bio zakazan za danas odgođen je zbog nedostatka kvoruma. Odbornici bi ponovo u klupe trebali da zasjednu naredne sedmice.

Iako su odbornici danas trebali raspravljati o preostalih devet tačaka o kojima se nisu izjašnjavali na prekinutoj prethodnoj sjednici 26.decembra, samo deset odbornika pojavilo se u klupama, pa je zbog nedostatka kvoruma sjednica ponovo odgođena.

Cijeli klub odbornika SNSD-a i SDS-a danas je odsustvovao, a sjednici nisu prisustvovali ni odbornik NSP-a Olivera Elez, DNS-a Spomenko Stojanović i SP-a Goran Kujundžić. Dio odbornika na vrijeme je najavio svoje odsustvo, dok većina svoj nedolazak nije obrazložila.

Predsjednik SO Foča Radojica Mlađenović pojasnio je da je za kvorum bilo potrebno najmanje 13 odbornika, ali da se odbornici nisu pojavili, iako im je uredno dostavljen poziv na sjednicu koja je zakazana sedam dana ranije. Mlađenović je dodao da će nastavak sjednice biti održan tokom naredne sedmice.

-S obzirom da nije postignut kvorum za koji je najmanje trebalo 13 odbornika, sjednica nije mogla da se održi. Ja se nadam da ćemo u najkraćem roku, odnosno u toku iduće sedmice održati sjednicu-rekao je Mlađenović.

DSC09829

Zamjenik načelnika Opštine Foča Radenka Srndović smatra da termin održavanja sjednice nije išao na ruku brojnim odbornicima.

-Očigledno da možda termin nije dobro izabran. Nisu svi najavili svoje odsustvo, ali se nadamo da je još uvijek u pitanju praznično raspoloženje i privatne obaveze oko slava i januarskih praznika. Ja se nadam i očekujem da će se do kraja mjeseca steći svi uslovi i da će se skupština održati-rekla je Srndovićeva.

DSC09830

U redovima opozicije razloge neodržavanja nastavka 22. redovne sjednice vide u rukovodećim kadrovskim rješenjima u pojedinim opštinskim ustanovama.

Kada  odbornici naredne sedmice zasjednu u klupe raspravljaće o preostalih devet tačaka dnevnog reda među kojima su najznačajnije, Prijedlog odluke o davanju garancije Opštine Foča za kreditno zaduženje JKP “Komunalac”, kao i razrješenje i imenovanje direktora Gradske apoteke, Doma zdravlja i Muzeja “Stara Hercegovina”.

Посљедњи текстови

Бригу о оралном здрављу почети од малих ногу

Брига о оралном здрављу треба да почне од најраније животне доби, како би се обољења зуба спријечила и излијечила на вријеме, поручено...

Челебићи и Мештревац сутра без струје

Подручје Челебића и Мештревца сутра ће бити без напајања електричном енергијом у временском периоду од 10.00 до 14.00 часова.

ЦКИ Фоча: Школа сликања за љубитеље умјетности

Центар за културу и информисање организовао је радионицу „Школа сликања“ у којој су учествовали ученици фочанских основних и средњих школа, као и...

Без струје сутра дио Доњег Поља

Без струје ће сутра од 9 до 15 часова бити дио Доњег Поља иза бензинске пумпе, у улицама Дејтонска и Младе Босне.

Прослављена крсна слава спомен-цркве у Горњој Јошаници

Светом литургијом и славским обредом спомен-црква Светих Ћирила и Методија у Горњој Јошаници прославила је своје небеске заштитнике. Бројни православни вјерни народ...