Насловна Друштво Zbog nedostatka kvoruma odgođena sjednica SO Foča

Zbog nedostatka kvoruma odgođena sjednica SO Foča

-2 C
Foča

Nastavak 22.redovne sjednice SO Foča koji je bio zakazan za danas odgođen je zbog nedostatka kvoruma. Odbornici bi ponovo u klupe trebali da zasjednu naredne sedmice.

Iako su odbornici danas trebali raspravljati o preostalih devet tačaka o kojima se nisu izjašnjavali na prekinutoj prethodnoj sjednici 26.decembra, samo deset odbornika pojavilo se u klupama, pa je zbog nedostatka kvoruma sjednica ponovo odgođena.

Cijeli klub odbornika SNSD-a i SDS-a danas je odsustvovao, a sjednici nisu prisustvovali ni odbornik NSP-a Olivera Elez, DNS-a Spomenko Stojanović i SP-a Goran Kujundžić. Dio odbornika na vrijeme je najavio svoje odsustvo, dok većina svoj nedolazak nije obrazložila.

Predsjednik SO Foča Radojica Mlađenović pojasnio je da je za kvorum bilo potrebno najmanje 13 odbornika, ali da se odbornici nisu pojavili, iako im je uredno dostavljen poziv na sjednicu koja je zakazana sedam dana ranije. Mlađenović je dodao da će nastavak sjednice biti održan tokom naredne sedmice.

-S obzirom da nije postignut kvorum za koji je najmanje trebalo 13 odbornika, sjednica nije mogla da se održi. Ja se nadam da ćemo u najkraćem roku, odnosno u toku iduće sedmice održati sjednicu-rekao je Mlađenović.

DSC09829

Zamjenik načelnika Opštine Foča Radenka Srndović smatra da termin održavanja sjednice nije išao na ruku brojnim odbornicima.

-Očigledno da možda termin nije dobro izabran. Nisu svi najavili svoje odsustvo, ali se nadamo da je još uvijek u pitanju praznično raspoloženje i privatne obaveze oko slava i januarskih praznika. Ja se nadam i očekujem da će se do kraja mjeseca steći svi uslovi i da će se skupština održati-rekla je Srndovićeva.

DSC09830

U redovima opozicije razloge neodržavanja nastavka 22. redovne sjednice vide u rukovodećim kadrovskim rješenjima u pojedinim opštinskim ustanovama.

Kada  odbornici naredne sedmice zasjednu u klupe raspravljaće o preostalih devet tačaka dnevnog reda među kojima su najznačajnije, Prijedlog odluke o davanju garancije Opštine Foča za kreditno zaduženje JKP “Komunalac”, kao i razrješenje i imenovanje direktora Gradske apoteke, Doma zdravlja i Muzeja “Stara Hercegovina”.

Последњи текстови

Предузетници у Улици Мома Кочовића незадовољни режимом саобраћаја

Купци би куповали у Улици Мома Кочовића, коју у посљедње вријеме избјегавају, јер уз уредно плаћену робу, незаобилазно је и да плате казну због...

Одбојаши Маглића нису успјели да изборе плеј-оф, пораз кошаркаша у Зворнику

Одбојкаши Маглића нису успјели да изборе пласман у доигравање за првака БиХ, пошто су у посљедњем, 18. колу Премијер лиге БиХ, пред подјелу лиге...

НП „Сутјеска“ велико градилиште- обнављају се девастирани павиљони

Национални парк „Сутјеска“ ових дана је велико градилиште- у току је обнова више туристичких објеката, који су дуги низ година били девастирани и неупотребљиви.

Фочански спелеоспасиоци на вјежби у Дубровнику

На позив Хртватске горске службе станице Дубровник, припадници Спелеоспасилачке службе Републике Српске, станица Фоча учествовали су у суботу на вјежби "Зидине 2020"...

Лазарево: Водопропусна решетка оштетила возило

У Улици цара Лазара у Фочи јутрос је оштећен аутомобил којем је, наиласком на водопропусну решетку, пукла гума и искривиле се фелна...