Header
ХРОНИКА

Ухапшене шумокрадице

29.09.2023 | 00:00
Ухапшене шумокрадице

Полиција је ухапсила четири мушкарца чији су иницијали М.Е, Р.Џ, С.С. и Р.М. осумњичене за бесправну сјечу шуме у власништву фочанског Шумског газдинства „Маглић“.

Шумску крађу пријавио је полицијски службеник ПУ Фоча, који је, обављајући планске активности у овиру акције „Шума 2023“, са радницима Шумског газдинства „Маглић“ осумњичене затекао у извршењу кривичног дјела, саопштено је из фочанске Полицијске управе.

-Контролом лица која су јуче, око 17.25 часова, у мјесту Хумка, општина Фоча, сјекла буково дрво утврђено је да не посједују потребну документацију, након чега је М.Е. турпијом за оштрење ланца моторне тестере напао радника Шумског газдинства, док су се остали осумњичени удаљили са мјеста догађаја-додаје се у саопштењу.

Из ПУ Фоча наводе да су, захваљујући доброј сарадњи са МУП-ом Босанско-подрињског кантона, Р.Џ, С.С, и Р.М. пронађени на територији Горажда.

О догађају је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње, који је наложио предузимање мјера и радњи на расвијетљавању кривичних дјела крађа и угрожавање сигурности.

Даљи рад је у току.

Новинар: Радио


SHARE: