Header
ХРОНИКА

ПУ Фоча: Прекршајни налози због пуцања на свадби

24.10.2023 | 00:00
ПУ Фоча: Прекршајни налози због пуцања на свадби

Полицијски службеници Полицијске управе Фоча издали су шест прекршајних налога због употребе оружја на свадбеном весељу у овој општини.

Прекршаји се односе на неовлаштену употребу, набавку и непријављивање оружја, саопштено је из фочанске Полицијске управе.

-У складу са Законом о јавном реду и миру три прекршајна налога уручена су лицима за која је утврђено да су у недјељу, 22. октобра, у току свадбеног весеља употријебили оружје, док су лицима иницијала Н.Ђ и М.К. из Фоче прекршајни налози издати јер су неовлаштеном употребом оружја изазвали застрашивање или узнемиреност грађана-наводи се у саопштењу.

Додају да је прекршајни налог уручен  и лицу чији су иницијали П.Ђ. из Фоче, који је снимао и на друштвеним мрежама објавио оружје „ц“ категорије.

-Од овог лица оружје је одузето, јер није обавијестио надлежни полицијски орган о набавци оружја-стоји у саопштењу.

Из Полицијске управе Фоча позвали су грађане да сваку незакониту употребу ватреног оружја пријаве надлежној полицијској станици или позивом на 122, што могу учинити анонимно.

Грађане позивају и да не пуцају на прославама, те упозоравају да свадбе, крштења, рођендани и друга мјеста окупљања на слављима нису мјеста, ни поводи за употребу ватреног оружја.

Новинар: Радио


SHARE: