Header
ДРУШТВО

Полицајци примјер хуманости

15.11.2023 | 00:00
Полицајци примјер хуманости

Службеници полицијске управе Фоча, поводом Аранђеловдана, крсне славе МУП-а РС, даривају крв Универзитетској болници у Фочи. Акција, којој се одазвало 37 припадника полиције, траје три дана.

            У овој хуманој акцији учествују полицајци из свих општина које покрива ПУ Фоча. Најдрагоцјенију течност даривају у служби за трансфузију вјерујући да тиме помажу свима којима је крв потребна, али и да се обезбиједе довољне количине за фочанску болницу.

            Александар Благојевић, припадник фочанске полиције други пут даје крв. „Наше мало некима значи много и свако ко може, било би добро да даје крв“, поручује Благојевић.  

            Добровољни давалац је и Младен Пљеваљчић, такође из Фоче који је три пута учествовао у овим акцијама. „Први пут сам дао крв још на академији, док смо ишли на обуку, и овдје два пута. Одлучио сам се за то јер је ово за мене мали корак, а некоме може пуно значити и наставићу и убудуће да дајем крв“, каже Благојевић.

            „Три до четири пута годишње службеници ПУ Фоча се одазивају на акције добровољног даривања крви“, каже портпарол, Свјетлана Говедарица. „У овој акцији учествују припадници свих шест станица из општина које покрива наша Управа. Ми покушавамо да анимирамо наше службенике и захваљујући доброј сарадњи са службом трансфузије, настојимо да обезбиједимо довољне количине. И мимо редовних акција, када год се укаже потреба, полицајци се одазову на озив“, нагласила је Говедарица.

            У Универзитетској болници Фоча има довољно залиха крви, потврдили су у служби за трансфузијску медицину. Др Маја Кујунџић, специјалиста трансфузиологије каже да се у посљедње вријеме  одазива велики број полицијских службеника, и младих који тек завршавају академију и оних старијих редовних давалаца. „Тиме они дају подстрек и осталим грађанима. Свака акција нам значи за попуњавање наших резерви. Тренутно је добро стање са залихама крви“, каже Кујунџићева.

Акција полиције траје и сутра. Својим примјером указују на важност обезбјеђивања довољних количина крви, као и на хумани аспект полицијске професије.

Новинар: Владимир


SHARE: