Header
ХРОНИКА

Пет лица осумњичено да су кривичним дјелима противправно стекли 700 хиљада КМ

29.11.2023 | 12:13
Пет лица осумњичено да су кривичним дјелима противправно стекли 700 хиљада КМ

Фочанска полиција данас је у оперативној акцији кодног назива „Мост 1“ на три локације у Фочи извршила претрес кућа и станова које користи пет лица осумњичених да су кривичним дјелима прање новца и превара у протеклих шест година противправно стекли 700.000 КМ.

Том приликом, приведена су два од пет осумњичених лица, која су затечена на мјесту становања, и у току је њихова криминалистичка обрада, саопштено је из Полицијске управе Фоча.

Под надзором Окружног јавног тужилаштва Требиње, а на основу наредбе Основног суда у Фочи, извршен је претрес кућа и станова  које користе лица чији су иницијали  К.М, К.Н, К.А, Р.А. и Р.М.

Они се сумњиче да су од децембра 2017. године до септембра 2023. године, у намјери да себи или другоме прибаве противправну имовинску корист, остварили контакт са више лица из различитих земаља са подручја Југоисточне Европе, нудећи им тачне исходе спортских мечева, доводећи их у заблуду да на своју штету уплате новац, који су потом осумњичена лица подизала у банкама и поштама на подручју БиХ.

На овај начин пет осумњичених лица из Фоче остварила су  противправну имовинску корист у укупном  износу од око 700.000 конвертибилних марака.

Након комплетирања предмета, Окружном јавном тужилаштву Требиње против осумњичених лица биће поднесени извјештаји о почињеним кривичним дјелима превара и прање новца.

 

Новинар: Радио Фоча


SHARE: