Header
СПОРТ

Мојовић комплетирао признања за најбољег играча, стријелца и асистента

18.06.2024 | 11:09
Мојовић комплетирао признања за најбољег играча, стријелца и асистента

Капитен ФК „Сутјеска“, Никола Мојовић проглашен је за најбољег асистента Лиге у минулој сезони. Уз признања за најбољег играча и најбољег стријелца шампионата из ранијих сезона, објединио је све три награде и први је играч Прве лиге РС који је то постигао откако се додјељују ова признања.

Једино што је недостајало Николи Мојовићу, како би заокружио све титуле које се вреднују у Првој лиги Српске, је највећи број асистенција у једној сезони.

Својим саиграчима је 16 пута асистирао. Статистика би можда била и боља да га пред крај такмичења није спријечила повреда.

Најбољег играча, стријелца и асистента од 2021. бирају тренери и капитени клубова који се такмиче у Првој лиги. Признање за најбољег играча Мојовић је понио у сезонама 2020/21. и 2021/22. те полусезони 2022/23. Најбољи стријелац био је у сезони 2020/21.

Гостујући у Јутарњем програму Радио Фоче, Мојовић је нагласио да није водио рачуна о броју асистенција већ се посветио утакмицама и игри.

„Сезона је била тешка, борили смо се за опстанак, па је фокус био на другим стварима. Иако нисам наступио на десет утакмица, сезону сам завршио као најбољи асистент. Да сам играо на тих десет утакмица, учинак би био још бољи. У опису моје позиције на терену је да асистирам и дајем голове, што је и најтеже, а „десетка“ је играч око кога се све врти у једној екипи“, рекао је Мојовић

Ниједан играч Прве лиге РС није био два пута најбољи, што је Мојовићу пошло за руком. Сваку од награда освојио је са великом предношћу.

„У сезони 2020/21, сам имао 18 гласова, док је други играч имао четири. Разлика око десет гласова је била и у сезони послије те, па се може рећи да сам те награде односио прилично увјерљиво. Најбољи стријелац сам био у повратничкој сезони када сам постигао 14 голова иако у првих осам кола те 2020/21. нисам наступио“, констатује Мојовић.

Поред бројних понуда које је добијао прошле године, Мојовић је одлучио да остане у матичном клубу, гдје поред капитенске улоге обавља и функцију спортског директора.

У богатој каријери играо је и за „Војводину“, „Пролетер“ из Новог Сада, „Дрину“ из Зворника, „Зету“, „Челик“ из Никшића, „Радник“ из Бијељине, „Борац“ из Бања Луке, „Звијезду“ из Градачца и „Олимпик“ из Сарајева.

 

Новинар: Владимир Пантовић


SHARE: