Header
ДРУШТВО

ПУ Фоча: Савјети како заштитити имовину за вријеме годишњег одмора

08.07.2024 | 10:07
ПУ Фоча: Савјети како заштитити имовину за вријеме годишњег одмора

Полицијска управа Фоча апеловала је на грађане да предузму одговарајуће мјере како би се заштитили од насилних упада у станове и крађе имовине.

„С обзиром да су љетни мјесеци већ наступили, вријеме када већина грађана одлази из својих домова, ради кориштења годишњег одмора, и када се стварају услови за вршење провала у станове, желимо да скренемо пажњу да свако од вас, на одређен начин, може да учествује у спречавању таквих активности криминогених лица”, наводе из полиције.

Савјетују да грађани могу предузети неке од сљедећих мјера: да обавијесте особу од повјерења (комшије, рођаке) да одлазе на годишњи одмор, како би та особа могла да с времена на вријеме провјери да ли се неко непознат креће у близини; да све своје вриједности (накит, новац) предају некоме на чување; да не остављају ролетне скроз спуштене с обзиром да је то знак да је стан/кућа напуштена, да породичне фотографије са одмора и тзв. «тагове» не постављају на друштвеним мрежама и платформама док се не врате кући и слично.

Ово су само неки од савјета којих би се требало придржавати јер спречавање вршења кривичних дјела је одговорност свих, те уколико знате да су вам комшије одсутне, а у њиховом стану/кући чујете изненадну буку, позовите полицију на бесплатан број телефона „122“ и на тај начин подигните бебједност у заједници, стоји у саопштењу.

Током туристичке сезоне Полицијска управа Фоча проводи низ превентивних и планских активности уз појачано присуство полицијских службеника  на терену а све у циљу спречавања извршења  кривичних дјела и заштите личне имовине.

Новинар: Радио Фоча


SHARE: