Header
СПОРТ

У Ужицу почињу 59. МОСИ: Фочу представља 41 спортиста

10.07.2024 | 13:42
У Ужицу почињу 59. МОСИ: Фочу представља 41 спортиста
Ужице

У Ужицу данас почињу 59. МОСИ, које ће у наредна четири дана окупити више од двије хиљаде учесника из Србије, Црне Горе и БиХ, међу њима и спортисте из Фоче. Церемонија свечаног отварања заказана је у 18.00 часова на Градском стадиону “Радомир Антић”.

На Олимпијади тромеђе Фочу ће ове године представљати стонотенисери, мушка и женска екипа у одбојци, женска екипа у одбојци на пијеску, тенисери и каратисти.

За Ужице је отпутовао 41 спортиста, каже вођа пута Игор Ћурчић.

"Требало је да иде и женска екипа стоног тениса, али је у задњем моменту отказано такмичење за женски стони тенис, јер није било довољно пријављених екипа", наводи Ћурчић.

Одбојкашице Фоче прошле године, на МОСИ у Колашину, заустављене су тек у финалу. И овога пута надају се побједничком постољу, а такмичење почињу сусретом са Чајетином. Уз играчице Маглића, у екипи су и двије Фочанке које у лигашким такмичењима наступају за клубове из Гацка и Горажда- Ивана Радовић и Марина Капуран.

Радовићева каже да су МОСИ једно од најзанимљивијих такмичења.

„Циљ је да освојимо неку медаљу, потрудићемо се да се не вратимо празних руку. Испоштоваћемо све што нам је тренер рекао,  прије свега да се лијепо понашамо, а онда да дођемо до што бољег резултата“, каже Радовићева.

Од стоног тениса увијек се очекује најсјајније одличје. Ове године на МОСИ нема женског стоног тениса, па је у Ужице отпутовала само мушка екипа.

Тренер стонотенисера Нада Кујунџић каже да због обавеза првотимаца Перућице у Ужице иду ослабљени, али да очекују пласман међу три најбоље екипе.

Она је на МОСИ, што као играч, што као тренер, редовна још од 1980. године.

„Драго ми је да још увијек могу да идем и да подстичем младе спортисте на успјехе. Велика је част бити дио спортске репрезентације нашег града“, рекла је Кујунџићева.

Након једногодишње паузе, на МОСИ поново учествују фочански тенисери. Члан четворошлане екипе Никола Лажетић каже да увијек иду на злато.

„Први противник је Бајина Башта са којом играмо сутра у 9.30, а други противник је Ужице у 15.30. Највећи конкурент нам је Бијело Поље, са којима обично играмо финале, а и Ужице као домаћин је веома добро, тако да ће бити тешко“, оцијенио је Лажетић.

Фочанске спортисте на МОСИ је испратио начелник општине Милан Вукадиновић. Он је истакао да су ово најбољи амбасадори Фоче, пожељевши им много успјеха на спортским борилиштима.

„Искрено се надам да ће се прије свега добро провести, да ће општину Фоча, која за спорт издваја огромна средства, представљати на најбољи могући начин, као и претходних година. Желим им да се оките медаљама и да покажу да је општина Фоча расадник најбољих спортиста“, рекао је Вукадиновић.

Начелник је најавио да је план да помоћни стадион у Доњем Пољу, након што ове године буде реновиран, у наредној фази добије атлетску стазу, чиме би се створиле могућности да се Фоча кандидује за домаћина МОСИ.

„Фоча то заслужује, имамо све услове осим атлетске стазе, која је неопходна и лимитирајући је фактор да будемо добар домаћин МОСИ“, додао је Вукадиновић.

На 59. МОСИ у Ужицу учествује 29 општина из Србије , Црне Горе и Босне и Херцеговине. Смјештај за спортисте обезбијеђен је у Студентском центру, ученичким домовима, хотелима и хостелима, као и у индивидулном смјештају у граду и околини.

МОСИ трају до недјеље, 14. јула, а све дане такмичења пратиће и богат забавни програм.  На Тргу партизана наступиће Дејан Петровић и Биг бенд,  Амедеус бенд, Жељко Васић, група Кербер.

 

 

 

Новинар: Игор Јанковић


SHARE: