Header
СПОРТ

Одбојкаши из Фоче најбољи на Спортским играма младих БиХ

11.07.2024 | 09:36
Одбојкаши из Фоче најбољи на Спортским играма младих БиХ

Мушка одбојкашка екипа из Фоче, узраста до 15 година, освојила је прво мјесто на Спортским играма младих БиХ у Сарајеву.

Након што су били најбољи у регији, одбојкаши Фоче освојили су злато и на нивоу БиХ, чиме су се пласирали на завршеницу Игара у Сплиту, којe ће крајем августа окупити младе спортисте из Србије, Хрватске, Словеније и БиХ.

Финално такмичење за БиХ одржано је у Сарајеву од 8. до 10. јула. Екипа из Фоче, предвођена тренером Тамаром Врећо, наступила је под именом “Математичари”, а сви дјечаци су активни чланови ОК “Маглић”.

Првог дана "Математичари" су у четвртфиналу савладали вршњаке из Зворника резултатом 2:0, а у полуфиналу Какањ истим резултатом.

Другог дана, у финалу против “Босне” из Калесије, након велике борбе и преокрета, фочански “Математичари” славили су резултатом 2:1.  

Тренери који раде са дјечацима- Тамара Врећо, Стефан Бјелогрлић и Јованче Машић, истичу да поред преданог и напорног рада, ову екипу краси велико заједништво и одлична атмосфера која је предуслов за добре резултате.

Новинар: Игор Јанковић


SHARE: