Header

О нама

О нама

 

У дугој историји Фоче, 26. новембра 1976. године, први пут се огласио електронски медиј. Била је то Радио Фоча.

Малобројна екипа је, уз много ентузијазма, почела да реализује два сата властитог програма који се временом проширивао. Програм се емитовао на средњим таласима са предајника који је тада изграђен на Велечеву. Тај предајник ће нешто касније бити измјештен на локалитет Шиште, јер је на Велечеву почела изградња објекта КПЗ из Фоче.

Просторије Радио Фоче у почетку су биле смјештене у објекту бивше фабрике ћилима, који се налазио поред зграде Општине да би деведесетих година биле премјештене у тадашњи Дом ЈНА, садашњи Центар за културу и информисање, у којима се и данас налазе.

За све ове године Радио Фоча је био и остао једини електронски медиј у Фочи у којој није било других гласила. Никада за протеклих 46 година Радио Фоча није прекинула свој рад и увијек је, и програмски, и кадровски и технички, испуњавала услове и критеријуме предвиђене за регистрацију медија.

Свој програм Радио Фоча није прекидала ни током рата у коме је била поуздан и сигуран ослонац слушаоцима који су путем овог гласила добијали најважније, провјерене и тачне информације, које су у том времену имале посебну, знатно већу пажњу.

Све услове које за јавна гласила прописује Регулаторна агенција за комуникације, наш Радио испуњава и посједује дугорочну дозволу за емитовање.

У складу са техничким захтјевима програм се емитује на ултракратким фреквенцијама са предајника Кмур, тако да је квалитетан пријем нашег програма омогућен на цијелом простору регије.

С обзиром да Радио Фоча има статус јавног гласила, што подразумијева јасне програмске обавезе, ми настојимо да у свим тим сегментима програма будемо професионални, што подразумијева одговорност, објективност и правовременост.

Радио Фоча свакодневно производи девет часова властитог програма.

Колико сте задовољни нашим програмом то ви, поштовани слушаоци, најбоље знате. Наша жеља и наше стално настојање је да нам програм буде што бољи и да и тај програм слуша све више наших слушалаца. Повјерење и подршка коју нам дајете је велики подстрек, а посебно чињеница да нам вјерујете.